Billie Joan: INmusic nudi priliku da me čuju i oni ‘preko bare’

Autor: Zvonimir Varga , 13. lipanj 2022. u 10:28
Foto: Billie Joan / Facebook

Splitska glazbenica jedna je od rijetkih na hrvatskoj sceni koja nastupa sama s gitarom u ruci.

 

Nakon točno dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, najveći hrvatski open-air festival INmusic vraća se u Zagreb. Od 20. do 24. lipnja održat će se četverodnevni spektakl koji će ugostiti neka od najzvučnijih imena svjetske glazbene scene, kao i ‘domaće snage’ koje će zaokružiti glazbeno-zvučno-sceni spektakl na Jarunu.

The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles, Šumski, Porto Morto, Rebel Star, Billie Joan, i dr. dio su impresivnog glazbenog programa jubilarnog izdanja INmusic festivala #15, koje će se održati na lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana.

Jedna od domaćih izvođačica na INmusicu je i ‘djevojka s gitarom’ Billie Joan – splitska glazbenica koja je već nastupala na festivalu, no sada će po prvi puta ‘akustaru’ zamijeniti električnom gitarom. U kraćem razgovoru za Poslovni.hr, osvrnula se na nadolazeći nastup:

– INmusic nudi priliku da me čuju i oni preko bare, pa mi je uvijek drago doći svirati ali i slušati bendove koje nisam imala priliku čuti uživo. Ove godine su to Deftonesi, kojima se posebno veselim i ugodno me iznenadilo što isti dan nastupamo, započela je naš razgovor kantautorica Billie Joan kojoj je ovo ujedno i prvi nastup nakon dugo vremena.

Splitska glazbenica jedna je od rijetkih na hrvatskoj sceni koja nastupa sama s gitarom u ruci, a svoj stil prozvala je ‘akustični punk’.

– Nije mi nikad predstavljalo problem biti sama na pozornici, ima tu i nervoze i adrenalina ali kad se ‘popneš gore’, nema druge, ili sviraj – ili bježi, nastavlja glazbenica koja je do sada objavila dva albuma – Barren Land u 2017. i Selfless 2021.

Za svoja diskografska izdanja kaže da se slabo slušaju, te da se osjeća ‘zakopana ispod scene’, a tvrdi da je i kompletna kantautorska scena u Hrvatskoj ekstremno podcijenjena.

– Dugo sam na sceni, da, no nema tu uspjeha, iskreno nam priznaje kantautorica. Iako nam se na kraju ovog kraćeg razgovora ispričala na ‘očitom pesimizmu’, veseli se nastupu na INmusicu.

– Ovo mi je prvi nastup nakon duže pauze i prvi nastup s električnom gitarom, očekujem samo olakšanje što se napokon nešto pokreće, zaključuje Billie Joan.

Billie Joan nastupa u srijedu 22. lipnja na World Stageu, od 17:15h. Svakako je poslušajte!

Komentirajte prvi

New Report

Close