Plaća za kuhara u dalmatinskom restoranu od 35 tisuća kuna, na Dugom otoku 20 tisuća kuna, a u Istri više kuhara traže za tri tisuće eura neto. Dok vani grije 30 stunjeva, u kuhinji gori, piše Dnevnik.hr. Dragan Visković, kuharski sudac, kaže kako plaća ovisi i o radnom vremenu i o zahtjevnosti posla.
“Priča o novcima je zanimljiva, međutim ne rješava se to na način da ljudi padaju na oglase kao što ljudi padaju na neke priče da s 18 godina možeš ići na brod i zarađivati pet tisuća eura. Ovaj posao zahtjeva dugotrajno ulaganje u znanje, naučiti nešto i tek onda postavljati uvjete i cijenu”.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu