Poboljšan eVisitor, vikendaši više neće morati u TZ

Autor: Marija Crnjak , 21. veljača 2022. u 22:00
Ovo je tek dio provedbe projekta Hrvatski digitalni turizam čiji je nositelj Ministarstvo turizma/PD

Ovo je tek dio provedbe projekta Hrvatski digitalni turizam čiji je nositelj Ministarstvo turizma i sporta te koji sufinancira EU.

U sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam objavljena je nova i nadograđena verzija sustava eVisitor Hrvatske turističke zajednice, tako da više neće biti potreban fizički odlazak u turističku zajednicu za registraciju vikendaša, a poboljšana je i komunikacija između iznajmljivača i turističkih zajednica.

Ovo je tek dio provedbe projekta Hrvatski digitalni turizam čiji je nositelj Ministarstvo turizma i sporta te koji sufinancira EU. “Projektom Hrvatski digitalni turizam stvorit će se zaokružena digitalna priča, skup inovativnih alata za lakše poslovanje.

Uz eVisitor predviđa se uvođenje TURegistra, Središnjeg registra za ugostiteljsku djelatnost i usluge u turizmu, aplikacije TUStart za Registraciju obavljanja djelatnosti i pokretanje poslovanja u području turizma i ugostiteljstva, TURiznice, Sustava za dodjelu dostupnih potpora u turizmu i Croatia.hr, Turističko – informacijskog portala”, pojasnila je ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Uz novi dizajn koji je omogućuje i prilagodbu za osobe s disleksijom i slabijim vidom, u novom eVisitoru omogućen je i prikaz osnovnih informacija o turističkoj članarini, preuzimanje uplatnica za turističku članarinu, a olakšano je uređivanje i postavljanje slika smještajnih objekata na portalu Croatia.hr, javljaju iz HTZ-a.

U planu je dodatno povezivanje s drugim sustavima i institucijama, kao što su primjerice Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra, Državni inspektorat, OIB sustav, dok će se povezivanjem sa Središnjim turističkim registrom bitno promijeniti aktualni proces registracije komercijalnih objekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close