Cijepljenje po tvrtkama u punom zamahu, Capak poručio: ‘Ubacili smo u 6. brzinu’

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2021. u 15:00
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno ukupno 1.078.103 građana što je 32,08 posto odraslih osoba, pri čemu je njih 328.176 primilo dvije doze cjepiva.

Nakon zaposlenika mesne industrije PIK Vrbovec, mobilni tim HZJZ-a danas je cijepio oko 1500 zaposlenika Podravke.

“Danas smo u Koprivnici cijepili oko 1500 zaposlenika Podravke i nastavljamo dalje prema raspoloživim količinama cjepiva”, izjavila je pomoćnica glavnog koordinatora za cijepljenje i ravnatelja HZJZ prim. Marija Bubaš i naglasila: “Mobilni timovi HZJZ-a i drugih županijskih zavoda javljaju ohrabrujuće informacije s terena i u punoj brzini cijepe zainteresirane zaposlenike. Cilj procijepljenosti više od polovine građana do kraja lipnja nam je sve bliže.“

“Time se pokazuje velik intenzitet utroška cjepiva koja uz, 1. i 2. prioritetnu skupinu, omogućuju cijepljenje i u esencijalnim industrijama“, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te zaključio: “Povećane količine cjepiva omogućile su nam cijepljenje u 6. brzini mobilizirajući timove HZJZ-a, županijskih zavoda kao i čitav zdravstveni sustav. Na građanima je da iskoriste ovu sveobuhvatnu dostupnost cjepiva na terenu i dođu do svoje doze.“

U konkretnom primjeru cijepljenja radnih organizacija i ustanova, prioritet su kolektivi s povećanim epidemiološkim rizikom zbog boravka više ljudi kroz duže vrijeme u zatvorenom  prostoru, a prednost se daje onim grupacijama kod kojih se u kraćem vremenskom roku cijepljenjem može obuhvatiti više osoba.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno ukupno 1.078.103 građana što je 32,08 posto odraslih osoba, pri čemu je njih 328.176 primilo dvije doze cjepiva.

Komentirajte prvi

New Report

Close