‘Algebra želi stvoriti novu generaciju menadžera’

Autor: Lucija Špiljak , 20. listopad 2020. u 22:00
Predavači će biti i predstavnici uspješnih tehnoloških tvrtki

Program Algebre počinje u studenome, a pohađaju se dva modula mjesečno, svaki po 10 nastavnih sati.

Visoko učilište Algebra u studenom kreće s provedbom mini MBA Digital programa čiji je fokus digitalna transformacija poslovanja tržišno orijentiranih kompanija.

Predavački tim programa ocijenio je da u Hrvatskoj postoji više od 1100 tvrtki raznih veličina koje su, prema analitičkim i financijskim podacima, kandidati za uspješnu digitalnu transformaciju poslovanja.

“Dodana vrijednost hrvatskih uspješnih IT tvrtki je to što jedan tim vrijedi više od pojedinca. Promjene u četvrtoj industrijskoj revoluciji su duboke, nepovratne i mijenjaju cijeli ekosustav u kojem djelujemo.

Cilj je stvoriti novu generaciju menadžera koja će smisleno koristiti dostupne alate, te tako dati doprinos napretku gospodarstva i društva u cjelini”, rekao je Goran Radman, prodekan za međunarodnu suradnju i voditelj e-Leadership MBA programa.

1100

tvrtki u Hrvatskoj kandidati za uspješnu digitalnu transformaciju poslovanja, kažu u Algebri

Kao dosadašnje prepreke digitalnoj transformaciji Ivan Maglić, zastupnik analitičke tvrtke Gartner za Adriatic regiju, naveo je sporu tranziciju i prihvaćanje tehnologija, strah od nepoznatog, nespremnost na promjenu poslovnog modela te slabo povezivanje s drugim industrijskim vertikalama.

Demistifikacija takvih prepreka cilj je MBA programa čiji je rukovoditelj Arsen Šolić naglasio da će EU tržišta stvoriti jake konkurente hrvatskim tvrtkama koje neće razmatrati prilagodbu digitalnom dobu.

Polaznici će proći kroz 10 temeljnih modula (Četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0, Blockchain tehnologije u primjeni, Automatizacija i robotika u poslovnom operacijama, Poslovanje u oblaku, AI i strojno učenje u poslovanju…), naučiti kako uskladiti poslovne ciljeve i poslovne vizije s promjenama koje donosi digitalna transformacija, kako prepoznati primjenjivost pojedinih digitalnih tehnologija u procesu transformacije njihove tvrtke i kako pripremiti plan.

Program traje pet mjeseci – pohađaju se dva modula mjesečno, svaki po 10 nastavnih sati, u vidu interaktivne nastave radioničkog tipa.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji predavanja se mogu održavati i online. Među predavačima su Marina Pavlić iz OiV-a, Vedran Brničević iz Suprabita, Kruno Lenac iz Gideon Brothersa, Darian Škarica iz Delta Reality…

Komentirajte prvi

New Report

Close