Pržene krumpiriće odnedavno si potrošači mogu sami izraditi, i to na plaži, za svega 35 sekundi. Hrvatska tvrtka Surf’n’Fries krajem prošlog mjeseca predstavila je, naime, na plaži u Crikvenici novi aparat za izradu pomfrita. Andrija Čolak, pokretač ovog lanca brze hrane koji u Hrvatskoj danas ima 24 franšizna objekta od ukupno 54 na svjetskoj razini, objašnjava da je projekt pokrenut prije tri godine u suradnji s domaćom kompanijom Integra. Budući da čitava industrija traži načine kako automatizirati procese, u tom su smjeru krenuli i oni.
“U pitanju je pilot verzija i nudi samo osnovno – pomfrit, začin i umak, a buduće verzije bi trebale imati širi izbor. Tražili smo ljetnu lokaciju koja je blizu Rijeke kako bismo lakše mogli pratiti stroj i ponašanje kupaca. Monty’s Dog Beach je izvrstan izbor jer je sam po sebi poseban i odgovara našim kriterijima za test lokaciju, a prve reakcije su pozitivne. Nismo išli s očekivanjima što se prodaje tiče jer je ovo prvenstveno tehnički test za stroj koji je iznimno kompleksan što mehanički što softverski. Koliko možemo primijetiti zasad više turisti kupuju”, kaže Čolak.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu