Održan Tjedan indijske kuhinje u Zagrebu i Splitu

Autor: Promo , 21. veljača 2020. u 08:56
Foto: promo

Veleposlanstvo Indije održalo je Tjedan indijske kuhinje u sklopu obilježavanja Festivala Indije.

Tjedan indijske kuhinje održavao se od 11. do 15. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu i od 17. do 21. veljače u hotelu Park u Splitu.

Spomenuti događaj nudio je autentične okuse Indije uz prigodno pripremljen meni. Bogatstvo različitih začina i šareni indijski došli su do izražaja u jelima koja su pripremali Arun Mathur i Shailendra Raw, dva izvrsna kuhara iz Indije koji su posebno za ovu priliku posjetili Hrvatsku.

Festival Indije

Veleposlanstvo Republike Indije nastavlja Festival Indije u Hrvatskoj koji je započeo 2019. godine svečanim otvaranjem u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Čini ga niz priredbi koje će tijekom cijele godine prezentirati kreativnu indijsku kulturnu baštinu građanima Hrvatske. Ti će događaji predstaviti različite aspekte različitosti Indije kroz izložbe, koncerte, plesne izvedbe, izlaganje indijskih narodnih nošnji, filmske večere i jela iz različitih dijelova Indije. Festival Indije bio je prisutan u Osijeku, Slavonskome Brodu, Makarskoj, Splitu, Rijeci, Umagu… tijekom 2019. i 2020. godine.

New Report

Close