Objavljeno tko će graditi najvišu zgradu u Srbiji koja će imati 40 katova, počinju već u prosincu

Autor: Poslovni dnevnik , 28. studeni 2018. u 08:03
Građevina nazvana Kula Beograd sa 168 metara bit će najviša zgrada u Srbiji

Zgrada na čijem vrhu će biti vidikovac s pogledom na grad kombinirat će stambene, poslovne, hotelske i ugostiteljske sadržaje.

Predstavnici kompanije Belgrade Waterfront, koja gradi veliki kompleks Beograd na vodi i talijanskog građevinara Pizzarottija potpisali su ugovor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji koja će biti visoka 40 katova, odnosno 168 metara. 

Gradili i u Crnoj Gori
Toranj će biti središnji dio Belgrade Waterfronta (Beograda na vodi), a na posljednjem katu nalazit će se i najviši vidikovac u glavnom gradu Srbije. Glavni radovi počet će u prosincu ove godine. Pizzarotti je jedna od najznačajnijih talijanskih kompanija u građevinskom sektoru, koja postaje lider na međunarodnom tržištu kada su u pitanju veliki i kompleksni građevinski poduhvati, kao i veliki infrastrukturni projekti, piše portal eKapija.

 

40 katova

imat će toranj čija gradnja počinje već u prosincu

Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se Portonovi Resort Montenegro u Crnoj Gori, kao i neboderi Marriott AC Hotel, 1 Seaport i 45 Broad Street u New Yorku.  "Sretan sam što imamo partnera svjetske klase, koji u Srbiju dolazi nakon mnogo uspješnih projekata diljem svijeta kako bi nam pomogao u ostvarenju cilja, izgradnji jedinstvene građevinu, koja će ponuditi neusporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom", rekao je Nikola Nedeljković, glavni direktor kompanije Belgrade Waterfront. Toranj će biti kombinacija stambene, poslovne, hotelske i ugostiteljske ponude.

Dolazi i Marriott hotel
Hotelijerska kompanija Marriott International izabrala je Kulu Beograd za mjesto ekskluzivnog brenda St. Regis, koji će na ovoj lokaciji otvoriti svoj sedmi hotel u Europi.  The Residences at The St. Regis Belgrade, luksuzni brendirani apartmani, također će biti smješteni u Kuli Beograd, kao prvi u Europi, postavljajući Beograd na mapu svjetskih destinacija, navodi eKapija. Kulu Beograd dizajnirala je svjetski poznata kompanija SOM, a projekat razvija AECOM. 

Komentirajte prvi

New Report

Close