EasyJet registrira zrakoplove na Brniku

Autor: Poslovni dnevnik , 09. studeni 2017. u 21:59
Odjava u Londonu i registracija zrakoplova u Ljubljani počela je ovog mjeseca

Niskotarfina zrakoplovna tvrtka imat će zbog pravila EU velike troškove nakon Brexita.

Britanska niskotarifna zrakoplovna tvrtka EasyJet zbog Brexita će svoje zrakoplova izbrisati iz britanskog registra te će ih registrirati na ljubljanskom aerodromu Brnik (Aerodrom Jože Pučnika).

Prvi zrakoplov već je registriran u hangaru Adria Tehnike. Sredinom srpnja EasyJet je najavio da će se prijaviti za potvrdu zračnog operatera (AOC) u još jednoj europskoj zemlji nakon Velike Britanije i Švicarske. Kompanija je osnovala podružnicu EasyJet Europe u Austriji, izvijestio je zrakoplovni portal Sierra5.net.

U Ljubljani se očekuje da će EasyJet registrirati više zrakoplova tipa Airbus A320. Odjave u Londonu i registracija na Brniku započele su 1. studenoga. Prvi preregistrirani zrakoplov u ljubljansku zračnu luku sletio je s londonskog aerodroma Gatwick 1. studenog.

EasyJet Europe bi do kraja godine trebao u floti imati 29 zrakoplova, uključujući 25 Airbusa A320 i četiri Airbusa A319, a do kraja zimskog voznog reda 2018/19 bit će registrirano preostalih 110 zrakoplova, što bi im trebalo biti dovoljan za letove po EU.

Brexit će EasyJetu za dvije godine donijeti desetke milijuna funti troškova, uglavnom zbog ponovne registracije zrakoplova u skladu s pravilima Unije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close