Gastronomska ponuda izrazito je bitna kad se govori o turističkom sektoru jer brojni gosti upravo iz tog razloga izabiru hotele i aranžmane koji im osiguravaju dva ili više obroka dnevno. Ako taj segment razočara, neće se sigurno vratiti na mjesto koje su izabrali kako bi se odmorili i potrošili novac. Stoga, u najvećim hrvatskim hotelskim lancima ništa se ne prepušta slučaju.
Svjesni su da iz godine u godinu trebaju što je više kuhara moguće, ali i da ih treba što je više moguće zadržati kako bi bili na raspolaganju kroz svih 12 mjeseci. O tome su za Večernji list detaljno progovorili iz hotelskih lanaca kao Plava laguna, Istraturist, Valamar Riviera i Maistra. U Hrvatskoj broje na desetke hotela i zapošljavaju na stotine kuhara. Koji, uzgred rečeno, prvo biraju zaposliti se u hotelima jer uvjeti su najkomforniji, radi se s vrhunskim stručnjacima i mnogo je prostora za napredak.