‘Mladi više ne mogu čekati’

Autor: Večernji list , 05. svibanj 2017. u 16:16
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Dražen Klarić i Boris Trupčević/G. Stanzl/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako već dvije godine politička nestabilnost paralizira sustav.

Hrvatska kakvu trebamo naziv je Večernjakovih konferencija kojima se predlaže strateška rješenja za budućnost Hrvatske uz pomoć vodećih hrvatskih stručnjaka.

"Obrazovanje, znanost i digitalna budućnost" prva je u nizu tih konferencija, a održana je jučer u Zagrebu. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako već dvije godine politička nestabilnost paralizira sustav i ne dopušta napredak koji se temelji upravo na obrazovanju. Upravo nas, dodala je, ova burna politička previranja ponovno upozoravaju i obvezuju svaku vladajuću stranku ili koaliciju da ne dopuste da reforma obrazovanja ovisi o političkim mandatima te o umjetnom i politički uvjetovanom nedostatku konsenzusa.

"Ulaganje u školstvo investicija je, a ne trošak. Naši mladi više ne mogu čekati još jednu izbornu kampanju ili preslagivanje vlasti. Samo rješavanjem tih problema zaustavit ćemo odlazak mladih i stručnih ljudi", naglasila je predsjednica države.

Pozvala je na odgovornost sve političke čimbenike i naglasila da se pitanje reforme školstva ne smije prepustiti slučaju. Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić rekao je da se današnja konferencija odvija u trenutku kada je Hrvatska ušla u novu političku krizu, ali upozorio: "Obrazovanje je pitanje na kojem se ne smiju skupljati politički poeni. Reforma obrazovanja pitanje je prema kojem se svi moramo jednako postaviti i reći 'to je to, na tome moramo raditi, moramo iznjedriti najbolja rješenja da bismo imali uspješnu Hrvatsku." 

Komentirajte prvi

New Report

Close