Prilikom obilaska starog podruma u Kutjevu, iz davne 1232. godine Kutjevčani vole naglasiti kako je u pitanju podrum u kojem se 785 godina bet prestanka pije vino jer su sve obitelji pod kojima je bio kroz povijest njegovale kulturu ispijanja vina. Podrum su tad uredili cisterciti, pripadnici svećeničkog reda nastalog u francuskoj Burgundiji, a koji su u 13. stoljeću izgradili čitav kompleks u Kutjevu.
Ključno za kvalitetu
."Naša najveća bačva u podrumu prima čak 53. 520 litara, napravljena je od slavonskog hrasta i 'odgaja' vrhunsku graševinu već 35 godina. Mi kažemo da je ta bačva mama naše vrhunske kutjevačke graševine", pohvalio se Vitez.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu