Nekad posrnulom gigantu danas stižu narudžbe iz Europe i svijeta

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2017. u 09:45
Foto: Thinkstock

Drveni nosači u 15 svjetskih i europskih zemalja pokrivaju sportske dvorane i hale, a u tvornici kažu da bi ih bilou još više zemalja da nema prometne izoliranosti ovog dijela zemlje.

Nekadašnji posrnuli drvni gigant iz Voćina, prije nekoliko godina započeo je ponovno s radom, posla je više nego ikad, narudžbe stižu iz Europe i svijeta.

Drveni nosači u 15 svjetskih i europskih zemalja pokrivaju sportske dvorane i hale, a u tvornici kažu da bi ih bilou još više zemalja da nema prometne izoliranosti ovog dijela zemlje.

''U kojem god pravcu želimo ići, sat vremena nam minimalno treba samo do autoputa, onda još sat do nekog većeg grada“, kaže Dragiša Jarić, voditelj prodaje.

No to ih nije spriječilo da pronađu nova tržišta i osiguraju dovoljno posla. Danas se radi u dvije smjene, piše Dnevnik.hr

''Za sada imamo 42 čovjeka, planiramo se širiti ako bude sve po nekim našim planovima prodaje“, kaže Jarić.

Nekada je ovdje bilo 2.600 zaposlenih. Do te brojke teško je doći, no svako novo radno mjesto, za ovaj kraj znači gotovo isto toliko.  

Komentari (5)
Pogledajte sve

Evo za informaciju kad već novinar ne zna objasniti. Radi se o dijelu nekadašnje tvrtke GAJ Slatina. Pogon za proizvodnju drvenih ljepitih nosača u Vočinu. Nikada nije imao 2600 zaposlanih. Toliko je cijeli GAJ imao prije rata. GAJ je na žalost završio u stečaju i to 2 puta. Danas je totalno uništen. U Voćinskom pogonu je radilo oko 120 ljudi prije rata.

Kolega kada konkurencija uzima studente onda moraju i oni da bi ostali profitabilni. Jedini problem je sto konkurencija zivi od prenosenja gluposti poput teorija zavjera a za financije treba ipak imati nesto u glavi. Cini se da PD-ovi studenti filozofskog smjer kroatistika i komparativna knjizevnost to nisu u stanju.

Inace ovaj clanak je sramota novinarske struke! Sva sreca udruzeni ste u komoru pa vam nitko nista ne moze jer bi to bilo “ugrozavanje” novinarske slobode.

Nevjerojatno koliko se ovaj portal srozao u kvaliteti članaka koje objavljuje.
Ovo je eklatantan primjer novinarskog “javašluka” i uredničkog nerada. Ni glave ni repa.

Čime se sve tvrtka bavi kakvi su joj poslovni rezultati, kako se kretao broj zaposlenih kroz godine, podaci o dobiti/gubitku poslovanja kroz godine, prije svega naziv firme nije naveden u članku.

Gotovo nevjerojatno da ovakav članak ugleda svjetlo dana. Kao da ga je učenik 7 razreda osnovne škole napisao, ma vjerojatno bi takav učenik bolji članak napisao. A ovo bi kao trebao biti etablirani poslovni portal. Sram vas može biti.

Radi se o firmi “Gigant” iz Voćina!

New Report

Close