Nakon što je Hrvatska dobila prvi restoran s prestižnom Michelinovom zvjezdicom, koju je osvojio rovinjski Monte, renomirani hrvatski chefovi i gastronomski autoriteti za Poslovno dnevnik komentirali su značaj tog priznanja za nacionalnu gastronomiju, ali i za poslovanje restorana kao izuzetno delikatnog i nepredvidljivog ugostiteljskog biznisa.
Ivanišević
Naša tradicija i svjetski priznati chefove zaslužni su za ovo veliko gastronomsko priznanje.
"Michelinova zvjezdica, pozitivno utječe na restoran, na lokaciju, regiju, pa i na makro destinaciju. Podiže standarde u samom objektu, očekivanja su veća, sad se sve gleda kroz drugu prizmu. Što se prometa tiče, sve ovisi o menadžmentu restorana. Prihod i rezervacije će se naravno povećati, ali isto tako i troškovi", tumači hrvatski chef svjetskog glasa Zdravko Perić. Bit će, veli, i pritiska na osoblje u smislu očekivanja. "Uvijek je teže ponoviti uspjeh nego doći do njega. Nadam se da će pozitivnog utjecaja biti i na popularizaciji same industrije i da će se više mladih odlučiti za ovaj posao, jer nam već nedostaje veliki broj kvalitetnih djelatnika.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu