Tragom ideje da potrošači imaju pravo znati kako se radi te od kuda dolazi njihova hrana, nedavno je u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici otvorena craft pekarnica Korica. Svakodnevnoj namirnici poput kruha mjesto u niši visokokvalitetnih premium proizvoda dodijelila je vlasnica Korice Ivana Urem Marohnić koja je poslovnu ideju i koncept, kao i recepte razvijala preko pet godina.
"Kao ljubitelj dobre hrane nisam mogla dokučiti zašto se u Zagrebu ne može kupiti prvoklasan kruh, a pekarnica ne nedostaje", kaže. To je bio i motiv da pokrene Koricu, od ostale ponude na tržištu različitu, kaže, po namirnicama lokalnih dobavljača, ručnoj obradi pekarskih proizvoda tradicionalnom metodom koja podrazumijeva korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina te nultoj toleranciji prema korištenju aditiva i pojačivača. Napominje da fermentacija tijesta i do 48 sati rezultira bogatstvom okusa i drukčijom teksturom tijesta. Pokretanju vlastita biznisa prethodile su posjete najboljim pekarnicama diljem Amerike i Europe, razgledavanje pogona, kontaktiranje s proizvođačima opreme, dobavljačima sirovina, eksperimentiranja…
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu