Nakon europskih gradova Rakia Bar osvojio i Daleki istok

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2016. u 11:10
Poznati ugostiteljski brend Rakia Bar, osim što daje franšizu za klasični koncept bara, nudi i franšizni koncept trgovine

U franšiznoj trgovini srpskog brenda Rakia&Co u Šangaju prodavat će se jedanaest različitih okusa tog pića.

Nakon dvije godine priprema u Šangaju je otvorena franšizna prodavaonica Rakia Bara – Rakia&Co. U franšiznoj trgovini srpskog brenda Rakia&Co u Šangaju prodavat će se jedanaest različitih okusa tog pića proizvedenog u Srbiji, javlja portal Franchising.hr.

Poznati ugostiteljski brend Rakia Bar, osim što daje franšizu za klasični koncept bara, nudi i franšizni koncept trgovine u kojoj se rakija može i degustirati. Branko Nešić, vlasnik Rakia Bara, kaže da su s poslovanjem u Šangaju krenuli polako kako bi se upoznali s kineskim tržištem koje je "potpuno drukčije od svih ostalih". "Svih jedanaest okusa rakije mogu se probati na licu mjesta, tako da je to dobra uvertira za bar. Primatelj franšize kineska je tvrtka, a trebalo nam je skoro dvije godine dok smo savladali sve administrativne prepreke, prikupili posebne analize proizvoda i dozvole", objašnjava Nešić.

Nešić razvija i koncept Rakia Bar gift shopa u kojem, uz rakiju, nudi i neke druge tradicionalne proizvode poput džemova, ajvara, slatkiša. "U Beču se koncept pokazao jako zanimljivim i za sada trgovina koju smo otvorili bilježi dobre rezultate", kaže Nešić. Priprema se još jedan novitet, a to je franšizni kutak. Najavljivano je potpisivanje ugovora s lokalom Kotor, koji se nalazi u samom središtu Beča, za otvaranje franšiznog kutka. Naime, u sklopu bara postojat će dio koji će u potpunosti preuzeti identitet Rakia Bara, cijelu ponudu, a osoblje će dobiti edukaciju.  

Slično je najvaljivano i za Berlin, gdje se franšizni korner Rakia Bara trebao otvoriti u beogradska konceptualna trgovina Supermarket. Tvrtka Rakia Bar North America postala je sredinom 2012. primatelj master franšize Rakia Bara za područje Kanade. U kolovozu te godine, tvrtka je otvorila prvi lokal u Torontu. Nakon nešto više od godinu dana ostvarili su se planovi i franšiza je zaživjela na tom tržištu i počela se dalje širiti. Drugi Rakia Bar u Kanadi otvoren je također u Torontu, u koreanskoj četvrti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close