Svjetska populacija raste te je sve veći problem kako prehraniti sve veći broj stanovnika zemlje. Kako se s tim izazovom bori jedna od najvećih prehrambenih korporacija u svijetu – Nestlé, govori Mike Possner, medicinski direktor najveće korporativno-znanstvene institucije, Nestle instituta.
Je li bez primjene vrhunske znanosti danas uopće moguća uspješna industrija?
Znanost je osnova u razvoju Nestléa iz prehrambene kompanije u kompaniju potpuno posvećenoj prehrani, zdravlju i zdravom životu. Cilj nam je unaprijediti kvalitetu života potrošača nudeći hranu i napitke koji nisu samo ukusni, već su i hranjivi. Danas se prehrana sve više promatra kroz prizmu zdravlja stoga proizvode prilagođavamo potrebama današnjice. Kompanija je u razvoju proizvoda otišla korak dalje – nudi rješenja koja pomažu u rješavanju globalnih problema kao što su nedostatak mikronutrijenata u prehrani i pretilost. Nestlé ima najveću istraživačko-razvojnu mrežu u prehrambenoj industriji, koja objedinjuje 34 centra, od čega tri znanstveno-istraživačka te 31 proizvodno-tehnološki. Oni zapošljavaju više od 5000 stručnjaka. Iza svakog proizvoda stoji tim znanstvenika, inženjera, nutricionista, razvojnih tehnologa, regulatornih stručnjaka i predstavnika potrošača posvećenih stvaranju sigurnih proizvoda najviše kvalitete.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu