Čačić: Kolinda Grabar-Kitarović podilazi javnosti

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. studeni 2014. u 16:11
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić ocijenio je kako je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović predstavljajući u utorak svoj izborni program “Za bolju Hrvatsku” nastupila demagoški, podilazeći javnosti.

Predsjednik Narodne stranke – reformista Radimir Čačić ocijenio je kako je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović predstavljajući u utorak svoj izborni program "Za bolju Hrvatsku" nastupila demagoški, podilazeći javnosti.

"Ako se u kampanju ulazi s demagoškim porukama, to je ispod razine koju sam očekivao od gospođe Kolinde Grabar-Kitarović", istaknuo je Čačić u srijedu na konferenciji za novinare u Splitu odgovarajući na pitanje kako komentira jučerašnje predstavljanje izbornog programa HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Republike.

Ocijenio je kako je "prilično bombastično" izjavila da će, kad preuzme dužnost predsjednice Republike, raspustiti Vladu. Što god mislili o ovlastima, predsjednik države ne može raspustiti Vladu, rekao je Čačić. Napomenuo je da je smatra kompetentnom, ozbiljnom i odgovornom ženom koja bi sigurno na visokoj razini mogla zastupati interese Hrvatske, ali, dodao je, porukom poput one "vi, više od 80 posto vas smatra da Vlada ide u krivome smjeru i vi želite da vlada ode, ja vam to nudim" spustila se na razinu podilaženja javnosti.

Neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora, niti bi Narodna stranka – reformisti poduprla prijevremene izbore jer na političkome tržištu nema alternative, rekao je Čačić.

"Bez obzira na busanja u prsa, bilo 'desnih' bilo 'lijevih', neće biti pobjednika. Što god govorili Karamarko i Milanović, nijedan od njih neće pobijediti jer će izbori završiti u 'mrtvoj utrci'", smatra Čačić.

Ponovio je kako Narodna stranka – reformisti na predsjedničkim izborima podupire Josipovića i vjeruje da će on pobijediti. "Naravno da se ne slažemo sa svime što govori Josipović, ali u nekim stvarima imamo jednake strateške koncepcije, a jedna od njih je i jučerašnji Josipovićev stav snažne podrške regionalizaciji Hrvatske, za što se zauzima i Narodna stranka – reformista predlažući ukidanje županija", objasnio je Čačić.

Dodao je kako nije dobro što se predsjednik HDZ-a Karamarko i kandidatkinja za predsjednicu Republike Grabar-Kitarović protive regionalizaciji i ukidanju županija.

Čačić je oštro kritizirao Vladu, ističući kako ona nije sposobna donositi odluke te se, kako je rekao, "igra sudbinom hrvatskih građana".

Na pitanje ima li njegova stranka potporu splitskoga gradonačelnika Ive Baldasara (SDP), koji je bio na osnivačkoj skupštini splitske organizacije Narodne stranke – reformista, Čačić je odgovorio kako Baldasarov dolazak "pokazuje visoku razinu demokratske kulture". "Neskromno ću reći, i mene je spomenuo i ponudio jednu korektnu suradnju", rekao je Čačić.

Baldasar je na Osnivačkoj skupštini splitske organizacije Narodne stranke – reformista u utorak među ostalim rekao kako Čačić ima "legendarnu energiju koja nam je u zadnje vrijeme nedostajala svima u cijeloj državi".

Čačić je također rekao kako Narodna stranka – reformista trenutačno ima 4200 registriranih članova, a cilj je da do parlamentarnih izbora bude 10.000 registriranih članova.

Komentirajte prvi

New Report

Close