Pročitajte edukaciju o moćnom menadžerskom alatu

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2014. u 13:22
Thinkstock

Analiza novčanih tokova moćan je menadžerski alat za procjenu proteklog poslovanja društva, kao i za projiciranje budućeg.

Analiza novčanih tokova moćan je menadžerski alat za procjenu proteklog poslovanja društva, kao i za projiciranje budućeg. Analizom se mogu uočiti nepovoljna kretanja te poduzeti pravovremene korektivne akcije. Analiziraju se sva tri novčana toka – iz poslovnih, ulagačkih i financijskih aktivnosti. Financijska analiza temelji se na financijskim izvještajima pripremljenim u pravilu indirektnom metodom, dok je operativna analiza novčanih tokova mnogo detaljnija i analizira izvještaje o novčanim tokovima pripremljene direktnom metodom. Budući da je izrada izvještaja o novčanim tokovima novijeg datuma, standardni analitički paketi i alati još nisu razrađeni kao za analizu bilance i računa dobiti i gubitka pa je ova analiza prepuštena kreativnosti samih društava.

Bepslatno downloadajte edukaciju Vlatke Sakar (Trening centar i Antea revizija). Vlatka Sakar je licencirani hrvatski revizor, diplomirani ekonomist, sudski vještak, interni revizor i edukator EBC*L programa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close