Proizvodnja goveđeg mesa u Hrvatskoj ima potencijal rasta, no pritom je nužno potaknuti suradnju između primarnih proizvođača i prehrambene industrije, istaknuto je na sjednici Stručnog savjeta za praćenje stanja u tovu goveda i proizvodnji goveđeg mesa na kojoj je razmatrano aktualno stanje u tom sektoru.
Iako Hrvatska već neko vrijeme bilježi pad broja krava, podaci o svjetskim trendovima i prognoze za budućnost ovog sektora daju povoda za optimizam, napominju iz Ministarstva poljoprivrede. Predviđa se da će na svjetskom tržištu doći do povećane potražnje za goveđim mesom i smanjenja cijena stočne hrane.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu