Nakon što mu je prije tri godine za dlaku izmakla, Ivan Gligora na sajmu u engleskom Nantwichu okitio se zlatnom medaljom za najbolji ovčji sir na svijetu.
Njegov Paški sir nagradu je odnio među 4285 sireva koji su bili prijavljeni na 116 godina starom međunarodnom natjecanju, pomrsivši tako račune španjolskim i taljanskim sirarima kao najvećim proizvođačima delicija od ovčjeg mlijeka. "Lagao bih kada bih kazao da je nisam očekivao", kaže Ivan Gligora, vlasnik i osnivač Sirane Gligora. Iako gotovo cijeli život proizvodi sireve, pažnju medija privukao je prije dvije godine, kad je uz pomoć novca iz europskoga pretpristupnoga programa SAPAD-a, u koji je upao u posljednji tren, sagradio jednu od najmodernijih sirana u Hrvatskoj. "Dvije smo se godine pripremali za SAPARD, ali nemojte misliti da nam krediti nisu ostali. Srećom, 40 posto nepovratnih sredstava dobili smo od fonda, ali nam ostaje otplatiti ostatak do četiri milijuna eura, koliko je stajala cijela investicija", kaže Gligora.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Nakon ovog pročitanog teksta, moje se mišljenje o sirevima koje vidim
u supermarketima, mijenja.
Spadam u prosječne potrošače, domaćice, koje ova sir kupuju za rijetke i
specijalne prilike zbog cijene. Prilikom serviranja, nikada ne zaboravim
naglasiti da je to Paški sir,iako, gosti koji ne poznaju previše
te namirnice, uvijek napomenu–čiji je to sir- odličan je.
Najviše cijenim ovog čovjeka, koji je uz dug od još4 MIL eura koji mora
vratiti u ovim teškim vremenima, vjerovnik KOnzuma. Tamo vidim njegov sir
se prodaje šakom i kapom a svi znamo, koji ssmo na bilo koji način bliže
informacijama – da Todorić nikako ne plaća na vrijeme…..
Svako dobro obitelji, i više promidžbe na tv.u za ovakav uspjeh…..
Uključite se u raspravu