Prijavio korupciju, zatražio pomoć DORH-a, pa završio u Vrapču

Autor: Saša Paparella (VLM) , 26. lipanj 2013. u 16:45
Branko Kakarić ispred zgrade DORH-a/PIXSELL

Pukovnik Branko Kakarić od 2002. bezuspješno ukazuje na kriminal u poslovima razminiravanja.

Umirovljeni pukovnik HV-a Branko Kakarić u petak je posjetio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Najavio mu je da odlazi u Bruxelles i da će pred Europskim parlamentom započeti štrajk glađu, te izvijestiti političare i medije kroz kakve muke prolazi otkako je 2002. DORH-u prijavio korupciju u poslovima razminiravanja, u policiji i u pravosuđu. Ne dobije li jamstvo da će DORH i Vlada zaštititi njegovu obitelj, najavio je da će si 1. srpnja, na dan pristupanja Hrvatske EU, u Bruxellesu oduzeti život. Nekoliko sati nakon sastanka s Bajićem, po Kakarića je došla policija i sprovela ga u psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Na pritisak medija i javnosti iz nje je pušten u ponedjeljak.  "Strašno je živjeti u državi gdje psihopate koji štite korupciju i prijete mi ubojstvom djece slobodno žive, a mene se trpa na psihijatriju", rekao nam je Kakarić u utorak, dan nakon prestanka prisilne hospitalizacije. Uvjeren je da je nalog za njegovo slanje na psihijatriju dao netko iz Vlade.

Problemi Branka Kakarića, stručnjaka za razminiranje koji je iz rata izašao kao 60- postotni invalid, započinju kad je DORH-u prijavio da je njemačka tvrtka s kojom je  surađivao podmitila osobu vrlo blisku tadašnjem premijeru Ivici Račanu, te zauzvrat dobila posao razminiravanja u Podunavlju. Kaže da DORH po tom pitanju ništa nije poduzeo. Jedini je rezultat bio val osvete. Tvrdi da mu je A.B. minirao zemljište oko kuće u okolici Ivanić Grada, uništen mu je privatni biznis a njegova je obitelj podvrgnuta stalnim prijetnjama. S Kakarićem smo intenzivno bili u kontaktu zadnjih tjedana. Požalio nam se na rad DORH-a, koji da ga nije zaštitio, a u očaju nam je najavio i svoj suicid. "Na žalost, ne vidim drugi izlaz. A Mladen Bajić imat će na duši i mene i moju djecu", rekao nam je Kakarić u petak popodne, neposredno prije svoje hospitalizacije. 

Bajić mirno spava

DORH: "Sve smo poduzeli"

"Branko Kakarić 2002. podnio je kaznenu prijavu protiv Andrije Barbelja i drugih koju je Općinsko državno odvjetništvo Ivanić Grad odbacilo. U rujnu 2004. podnio je novu kaznenu prijavu protiv Barbelja, koji je navodno na posjedu Kakarićevih postavio veći broj mina. ODO Ivanić Grad podiglo je optužni prijedlog, a Općinski sud je nakon provedene glavne rasprave donio oslobađajuću presudu, koju je potvrdio i Županijski sud. S aspekta državnoodvjetničkoga postupanja poduzete su sve zakonom propisane radnje", rečeno nam je u DORH-u.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Prijetnje suicidom jesu za psihijatrijsko promatranje.
No Hr ima bijedan odnos prema istini. Pa tako i prema zvizdacima.

Poruka je jasna.
Saznaš za kriminal. Iuzvršiš građansku dužnost i prijaviš Dorhu, čineći im uslugu jer besplatno radiš posao za koji su oni plaćeni, i oni te pošalju u Vrapče.
Sreća da nije doba komunizma jer bi te ovi isti poslali na Goli Otok.

prijavio ga je mislim mladen bajić. osoba vrlo bliska premijeru mogla bi biti dijana pleština u to vrijeme i angažirana u svezi razminiravanja. svaka kaznena prijava da bi se procesuirala mora imati zeleno svjetlo državnog odvjetništva . kako im se baš i ne radi opstruiraju suradnju sa policijom. posebice ako se radi o kaznenim djelima iza kojih stoji organizirani kriminal.ne žele riskirati svoju i sigurnost članova obitelji.

New Report

Close