Direktor dao ostavku, pa nemaju s kime pregovarati

Autor: Agencija VLM , 23. ožujak 2013. u 19:59
Radnici Međimurje betona u štrajku ispred tvrtke; Photo: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Nismo dobili plaće za siječanj i veljaču, a još četiri plaće dužni su nam iz prijašnjeg razdoblja – kažu radnici.

– Već smo dva tjedna u štrajku, a javnost za to uopće ne zna! Uprava nam duguje šest plaća i na rubu smo egzistencije – kaže jedan od stotinjak radnika Međimurje betona iz Čakovca koji štrajkaju zbog neisplaćenih plaća.

– Sindikat je zakazao jer se sve događa u tišini, a možda smo dijelom i sami krivi za to jer samo šutimo i čekamo. U tijeku je predstečajna nagodba, koja, bojimo se, neće dobro završiti za nas. Nismo dobili plaće za siječanj i veljaču, a još četiri plaće dužni su nam iz prijašnjeg razdoblja. Ne znam je li gore nezaposlenima koji su barem doma, ili nama koji dolazimo svaki dan na posao, plaćamo prijevoz i radimo bez plaće. Kad mirenje nije uspjelo, odlučili smo se na štrajk jer ova agonija već predugo traje – kazao je jedan od radnika. Tvrtka je u postupku predstečajne nagodbe čiji se ishod još ne zna.

Direktor je podnio ostavku, pa tvrtka ima samo Nadzorni odbor koji bi trebao izabrati novu upravu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Koji kontradiktoran tekst: “u štrajku smo a radimo svaki dan”!? Da ste radili i ne doživljavali firmu kao vlastitu prćiju ne bi vam trebalo 6 mjeseci da se dignete na noge! Sigurno je Sindikat dobro pregovarao i savjetovao!

Pitajte majstora iz Zagorje tehnobetona kako se vodi posao i iz zatvora gdje je sada ili Stipiće. Jednostavno je, naplatiš posao koji si dobio preko mafije i politike a dalje ne plaćaš ništa.

Kaj ste čekali? Babu s kolačima? Da ste Vi radnici pokrenulio stečaj na vrijeme, a dužni su vam 6 plaća , plus davanja x 6 mjeseci , te zakonska zatezna kamata – imate prednost u stečajnom postupku, i mogli ste hladno preuzeti firmu. Ovak nebute dobili niš jer postupak pokrenuli niste. Tako da su vaše polaće i davanja za soc. i mirovinsko ZADNJE na naplati kod stečaja. Kaj nemate pravnika u firmi?

New Report

Close