Plan ‘Linićeva fonda’: Najprije će se ulagati u ACI

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2013. u 08:32
Slavko Linić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Novi fond koji su osmislila dva ministra na neki je način udar na FGS-ove za koje je nadležan ministar Maras.

Prema svemu sudeći, ministri Grčić i Linić ozbiljno su krenuli u osnivanje novog fonda u kojem bi, uz državu, najveći dio kapitala trebale uložiti banke. Održano je tek nekoliko sastanaka s potencijalnim ulagačima, no Večernji list piše kako već postoji plan za prvo ulaganje, u tvrtku ACI.

Razlog odabira navedene kompanije u koju bi se ubrizgao novac jest širenje ACI-jevih marina. Isti su razlog prije dvije godine imali i fondovi za gospodarsku suradnju (FGS-ovi) planirajući ulazak u ACI. To je bio i jedan od prvih projekata u koji su FGS-ovi željeli ući, no iako je bio dobro poslovno opravdan, ideja o davanju državnog novca u državnu kompaniju nije dobro prihvaćena u javnosti i zato se od tog projekta odustalo.

Novi fond koji su osmislila dva ministra na neki je način, piše Večernji, udar na FGS-ove za koje pak je nadležan ministar Maras. U Vladi se smatra da su ulaganja FGS-ova  premala i prespora, a bez obzira na to uzimaju neopravdano visoke naknade, koje im je ove godine Maras ipak drugi put drastično smanjio.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close