R. Vodopija na čelu Dione, zadatak transformacija

Autor: Božica Babić , 08. siječanj 2013. u 22:00
Roko Vodopija, predsjednik Uprave Dione

Nakon Slavice M. Stipančić, tvrtku vodili I. Gavrilović i D. Klepo.

Od prvog siječnja Roko Vodopija predsjeda Upravom Dione, izvijestili su iz trgovačkog lanca u vlasništvu obitelji Gavrilović.

On bi trebao, kako se ističe u priopćenju, razviti strategiju poslovanja i voditi Dionu kroz transformaciju. "Diona ima veliki potencijal rasta i radujem se izazovu njene transformacije. Vizija i posvećenost vlasnika i NO-a čine transformaciju provedivom, a njenu uspješnost realnom", istaknuo je Vodopija. Novi predsjednik Uprave Dione karijeru je počeo u Plivi na poziciji direktora predstavništva. Potom je nastavio u Dukatu pa u TDR-u gdje je nakon upravljanja tržištima regije bio direktor marketinga i prodaje. Zatim odlazi u konzulante, a od 2008. je u Makedoniji, gdje je odradio restrukturiranje vodeće mliječne industrije, tvrtke IMB iz Bitole u vlasništvu britanskog Salforda.

Upravu Dione do polovice listopada 2012. vodila je Slavica Maros Stipančić s članom Draženom Lukačom. Što je kumovalo njihovu razlazu s vlasnicima ostaje nepoznato. U međuvremenu, prema podacima dostupnim iz sudskog registra, tvrtkom su upravljali Ivana Gavrilović i Dinko Klepo. Diona je 2008. imala 876 milijuna kuna prihoda, no integrirala je Gavrilović trgovinu, Merkur iz Raba i pazinski Istracommerce i 2009. prihod je skočio na 1,19 milijardi kuna. Sljedeća godina zaključena je uz 10 milijuna kuna manji prihod međutim, 2011. unatoč sveprisutnoj recesiji donosi oporavak i 1,22 milijarde kuna. Diona je regionalni trgovac s mrežom od 214 trgovina i više od 1800 zaposlenih i na listi je 100 najvećih hrvatskih tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close