Ekipa portala Gastro.hr i Vitaminoteke u petak je, zajedno s brojnim znatiželjnicima i zaljubljenicima u “prevrtljivu” deliciju, na najbolji mogući način otpjevala odu palačinki i “svim njezinim licima”.
Ovaj drugi po redu Gastro Cabaret održao se u restoranu Piccolo Mondo hotela Dubrovnik, a započeo je zabavno–edukativnim predavanjima, otvorenima za javnost, na kojima su svi prisutni imali priliku naučiti neke nepoznate zanimljivosti o, od davnina poznatoj, palačinki.
Etnologinja Jelena Ivanišević osvrnula se na povijesne crtice i kulturološke razlike vezane uz pripremu i konzumaciju palačinki, a nutricionistica Darija Vranešić-Bender na njezine nutritivne vrijednosti, zdravstveni aspekt te rastuću intoleranciju na gluten.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu