Stvorite dodane vrijednosti za tvrtku

Autor: Antonela Zečević , 03. ožujak 2011. u 22:00

Otkrijte kako će se ubuduće razvijati funkcija upravljanja ljudskim potencijalima

Kakva je budućnost Human Recources menadžmenta, odnosno kako će se ubuduće razvijati funkcija upravljanja ljudskim potencijalima te prilagođavanju budućim potrebama organizacija i šire društvene zajednice, raspravljat će se pod pokroviteljstvom Poslovnog dnevnika na ovogodišnjem HR Summitu koji je zakazan za 3. i 4. lipnja u splitskom hotelu Le Méridien Lav.

Summit je prepoznat među predstavnicima HR zajednice, ali i stručnoj javnosti kao mjesto redovitog promicanja uloge ljudskih potencijala u domaćim tvrtkama. U dva dana konferencije sudionici će saznati razlike između tradicionalne kadrovske funkcije i moderne funkcije upravljanja ljudskim resursima, dobiti odgovor na pitanja kako će izgledati HR menadžer u budućnosti, kako se razvija profesija upravljanja ljudskim potencijalima u privatnom, odnosno javnom sektoru, razvoju struke prije i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Također će biti riječi i o brojnim drugim temama vezanima za razvoj upravljanja ljudskim potencijalima.Skup je ujedno i prilika za djelatnike u ljudskim resursima da izaberu najboljeg i najsposobnijeg HR menadžera koji se iskazao svojim zalaganjem, jačajući time dugoročnu konkurentsku sposobnost i uspješnost organizacije u kojoj djeluje. U sklopu HR Summita i ove će se godine, po treći puta, dodijeliti nagrada Prometej. Riječ je izboru HR menadžera godine kojemu je cilj ukazivanje na važnost funkcije ljudskih resursa u kompanijama te isticanje najboljih menadžera u tom području koji mogu poslužiti kao primjer i putokaz kolegicama i kolegama. Saša Jurković, direktor portala posao.hr, istaknuo je kako redovito održavanje HR Summita i dodjela nagrade “Prometej” pridonosi unapređenju funkcije upravljanja ljudskim potencijalima i razvoju dodatnih znanja i alata koji HR zajednicu čine ključnom karikom u poslovanju svake tvrtke.

“Nadam se da će nam i ove godine pristići značajan broj nominacija iz različitih poslovnih djelatnosti i tvrtki kako bismo se upoznali sa što više istaknutih predstavnika naše struke. Izbor nam sigurno neće biti lagan, no kao i prethodnih godina, naš ocjenjivački tim će priznanje dodijeliti osobi koja je najzaslužnija za afirmaciju moderne funkcije upravljanja ljudskim resursima”, istaknuo je Jurković. Kriteriji za odabir najboljeg HR profesionalca odnose se na kategoriju dostizanja organizacijskih ciljeva i pozicioniranja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmenta u ostvarenju poslovnih ciljeva. Promatra se razvoj sustava ili modela na području upravljanja ljudskim resursima koji pridonose učinkovitosti organizacije, promoviranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima unutar i izvan organizacije kao i kontinuirano jačanje vlastite i kompetentnosti svojih suradnika.Izbor HR menadžera godine je jedini događaj ovakve vrste u Hrvatskoj, a cilj izbora jest ukazati svima na važnost funkcije ljudskih resursa u kompanijama te istaknuti najbolje menadžere u tom području kao primjer svojim kolegama. Najboljeg menadžera izabrat će Ocjenjivački odbor sastavljen od priznatih teoretičara i praktičara iz HR struke, na čelu s prof. Brankom Kučanom, izvršnim direktorom za upravljanje ljudskim potencijalima Farmal. Kandidate su mogli nominirati njihovi nadređeni, menadžeri iz drugih djelatnosti te HR menadžeri iz drugih tvrtki.

Organizator, internetski portal posao.hr, uz eminentne domaće stručnjake najavljuje i neke od najznačajnijih američkih i europskih stručnjaka koji bi trebali pokušati odgovoriti na pitanja hoće li se HR menadžment u budućnosti još više usmjeriti prema stvaranju dodane vrijednosti za tvrtku, zaposlenike, klijente i investitore i trebaju li HR menadžeri budućnosti razviti nove kompetencije i prihvatiti nove uloge kako bi mogli u većoj mjeri doprinijeti razvoju tvrtki u kojima rade. Raspravljati će se o ulozi HR funkcije koja bi se trebala mijenjati u smjeru da se HR menadžeri trebaju više uključiti u pitanja vezana uz strateški razvoj i partnerstva, odnosno u pitanja promjena na svim raznima u tvrtki. Pokrovitelj Summita je HR centar – Udruga djelatnika u ljudskim resursima, dok su medijski pokrovitelji Večernji list, Poslovni dnevnik, 24sata i Oglasnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close