Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Balon narastao do restorana višeg ranga

Autor: Darija Vranešić Bender
05. studeni 2009. u 22:00
Podijeli članak —

Još uvijek je vrh ponude tradicionalnog zagrebačkog restorana priprema mesa

Restoran Balon pokraj Boćarskog doma jedan je od rijetkih Zagrebačkih restorana koji godinama kontinuirano radi punim plućima.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Iz dobre roštiljarne Balon se preobrazio u vrhunski restoran s besprijekornom ponudom i uslugom. Posljednjih godinu dana u Balonu se intenzivno radilo na obogaćivanju jelovnika i profiliranju u smjeru ekskluzivnije ponude. S jelovnika su nestali čevapčići i pljeskavice, a zamijenili ih sofisticirano pripremljeni bifteci. Ponuda se mijenja sezonski, a aktualan jelovnik i vinska karta može se provjeriti na besprijekorno ažuriranoj web stranici restorana. Iz ponude predjela valja izdvojiti mesni carpaccio s crnim tartufima, tatarski biftek te zanimljive toplo-hladne salate idealne za tople dane kao lagani obrok. Ponudu toplih predjela poglavito čine rižota, njoki, fuži i fritaje, a za šmekere tu je guščja jetra s gratiniranom palentom. Glavna jela uglavnom se temelje na odrescima koje u Balonu pripremaju vrhunski. Kušajući biftek a la Balon na maslacu s tartufima se uvjerili smo se kako u Balonu znaju što je vrhunska kuhinja. Iz ponude deserata koja se ne mijenja često valja izdvojiti izvrstan Creme brulee koji će odlično pristajati uz espresso na kraju obroka. Vinska karta je iznimno bogata, broji više od stotinu biranih butelja, uz solidnu ponudu šampanjaca. Toči se petnaestak kvalitetnih i vrhunskih vrsta vina na čaše. Uz kvalitetne svježe namirnice i zavidno kulinarsko umijeće u Balonu se ne zanemaruje niti prezentacija jela na tanjuru prema modernim standardima dekoriranja hrane. Primjećujemo kako su cijene vina u pravilu ipak previsoke.

Restoran Balon pokraj Boćarskog doma jedan je od rijetkih Zagrebačkih restorana koji godinama kontinuirano radi punim plućima.

Iz dobre roštiljarne Balon se preobrazio u vrhunski restoran s besprijekornom ponudom i uslugom. Posljednjih godinu dana u Balonu se intenzivno radilo na obogaćivanju jelovnika i profiliranju u smjeru ekskluzivnije ponude. S jelovnika su nestali čevapčići i pljeskavice, a zamijenili ih sofisticirano pripremljeni bifteci. Ponuda se mijenja sezonski, a aktualan jelovnik i vinska karta može se provjeriti na besprijekorno ažuriranoj web stranici restorana. Iz ponude predjela valja izdvojiti mesni carpaccio s crnim tartufima, tatarski biftek te zanimljive toplo-hladne salate idealne za tople dane kao lagani obrok. Ponudu toplih predjela poglavito čine rižota, njoki, fuži i fritaje, a za šmekere tu je guščja jetra s gratiniranom palentom. Glavna jela uglavnom se temelje na odrescima koje u Balonu pripremaju vrhunski. Kušajući biftek a la Balon na maslacu s tartufima se uvjerili smo se kako u Balonu znaju što je vrhunska kuhinja. Iz ponude deserata koja se ne mijenja često valja izdvojiti izvrstan Creme brulee koji će odlično pristajati uz espresso na kraju obroka. Vinska karta je iznimno bogata, broji više od stotinu biranih butelja, uz solidnu ponudu šampanjaca. Toči se petnaestak kvalitetnih i vrhunskih vrsta vina na čaše. Uz kvalitetne svježe namirnice i zavidno kulinarsko umijeće u Balonu se ne zanemaruje niti prezentacija jela na tanjuru prema modernim standardima dekoriranja hrane. Primjećujemo kako su cijene vina u pravilu ipak previsoke.

Balon

Opći dojam: vrhunska kuhinja uz iznimno bogat izbor vina
Adresa: Prisavlje 2, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 6040-918
Radno vrijeme: 11-24
Kapacitet: 80 osoba u zatvorenom i 80 osoba na terasi
Specijaliziran za: mesne specijalitete, posebice biftek

Autor: Darija Vranešić Bender
05. studeni 2009. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close