Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Simpatičan agroturizam ‘Gardina’ u Čabrnici

Autor: Lada Radin
23. travanj 2009. u 22:00
Podijeli članak —

Idealna oštarijica za ljubitelje istarskih specijaliteta s umjerenim cijenama

Nađete li se u sjeverozapadno-središnjem dijelu Istre, na relaciji Motovuna i Oprtlja, na izbor vam je niz simpatičnih konoba,, u kojima ćete dobro jesti za pristojne novce zbog kojih se isplati poći krivudavim cestama.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Tu su Dolina (popularno kod Mirjane) u Gradinju pokraj Livada, konoba Vrh u Vrhu, agroturizam Tikel u Špinovcima, popularni Paolo u Zrenju i agroturizam Tončić u Čabrnici. Odmah do Tončića otvorena je i nova zanimljiva oštarijica s istarskim specijalitetima, imena Gardina. Nemojte da vas obeshrabri cesta koja do tamo vodi, kao ni krivo skretanje zbog kojeg biste mogli završiti na granici sa Slovenijom. Slijedite put kao da idete za Zrenj, a kod spomenika gdje nema putokaza, idite desno! Doći ćete na mjesto gdje je niz kuća i zapitat se zašto se nalazite pred agroturizmom Tončić. Agroturizam Gardina niste možda uočili, ali to je kuća pokraj. Malena je to prostorija u koju u raznim kobinacijama stane 30-ak ljudi, a ne bi vas trebalo začuditi ni ako se za suprotnim krajem dugačkog stola snađete s ostalim gostima. Atmosfera je intimna i topla, obiteljska. Tomu pridonose (glasni) Talijani, a i mladi domaćin čija majka drži kuhinju.

Nađete li se u sjeverozapadno-središnjem dijelu Istre, na relaciji Motovuna i Oprtlja, na izbor vam je niz simpatičnih konoba,, u kojima ćete dobro jesti za pristojne novce zbog kojih se isplati poći krivudavim cestama.

Tu su Dolina (popularno kod Mirjane) u Gradinju pokraj Livada, konoba Vrh u Vrhu, agroturizam Tikel u Špinovcima, popularni Paolo u Zrenju i agroturizam Tončić u Čabrnici. Odmah do Tončića otvorena je i nova zanimljiva oštarijica s istarskim specijalitetima, imena Gardina. Nemojte da vas obeshrabri cesta koja do tamo vodi, kao ni krivo skretanje zbog kojeg biste mogli završiti na granici sa Slovenijom. Slijedite put kao da idete za Zrenj, a kod spomenika gdje nema putokaza, idite desno! Doći ćete na mjesto gdje je niz kuća i zapitat se zašto se nalazite pred agroturizmom Tončić. Agroturizam Gardina niste možda uočili, ali to je kuća pokraj. Malena je to prostorija u koju u raznim kobinacijama stane 30-ak ljudi, a ne bi vas trebalo začuditi ni ako se za suprotnim krajem dugačkog stola snađete s ostalim gostima. Atmosfera je intimna i topla, obiteljska. Tomu pridonose (glasni) Talijani, a i mladi domaćin čija majka drži kuhinju.

Da ne biste predugo čekali dok on manevrira između gostiju, na stol će vam iznijeti više vrsta domaćih rakija, procijenivši od oka vaše alkoholne kapacitete. Za predjelo možete dobiti klasičnu kombinaciju istarskog pršuta, kobasica i sira, uz nešto posebnije, gorke masline, kisele zelene rajčice i artičoke. Famozna istarska goveđa juha s knedlama od sira, ili maneštra, uvijek su na jelovniku. Glavno jelo je sezonsko klasično, fuže s kokoši, šparogama, tartufima, divljač, ali i pečenog zeca, janjetinu ili teleću koljenicu. Odmah će vam postati jasno da je ponuda nešto šira od uobičajenih, ali, ako malo razmislite, sjetit ćete se da svaka od tih malih obiteljskh konoba nudi nešto posebno. I upravo je u tome čar autohtone istarske kuhinje, koja je svugdje ista, pa ipak svaki put doživite nešto drukčije kada se pustite u ruke nekoj istarskoj kuharici. Na kraju, na stol će vam doći izbor domaćih kolača, koje domaćica spravlja vjerojatno prema inspiraciji. Zanimljiv je i kraj priče – račun, koji će vas vjerojatno ugodno iznenaditi.

Autor: Lada Radin
23. travanj 2009. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close