Vlasnik grupacije Orbico Branko Roglić ušao u medijski biznis

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2012. u 14:00

Branko Roglić, vlasnik grupacije Orbico, najvećeg distributera u Hrvatskoj, preuzeo je 50 posto vlasništva u tvrtki Kronika d.o.o., izdavača lokalnog tjednika Makarska kronika, dok je preostalih 50 posto udjela u tvrtki zadržala dosadašnja vlasnica i glavna urednica tjednika Maja Erceg, piše Tportal.

Kronika d.o.o. osnovana je 2002. godine, a osnivač tvrtke i utemeljitelj tjednika Makarska kronika je Anđelko Erceg. ‘Kao rođeni Makaranin, pratio sam razvoj Kronike od njenih početaka do danas, kada je ona postala najbolji lokalni list u Hrvatskoj. Isto tako, osjećam veliko poštovanje prema njenom osnivaču i drago mi je da mogu bi ti prisutan u ovim momentima, te pomoći daljnjem razvoju tjednika’, rekao je Roglić dodavši da su dokapitalizacijom Kronike stvoreni preduvjeti za njeno daljnje širenje i razvoj na regionalnom medijskom tržištu, kao i za razvoj novih proizvoda i izdanja.

Prema riječima glavne urednice Makarske kronike Maje Erceg, promjena u vlasničkoj strukturi Kronike neće utjecati na uređivačku politiku tjednika, prenosi Tportal.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa baš 50 %….. ??? Oba po 50 % ….? Pa, to rade samo bračni druovi.. zar je ovo dvoje u braku..? Ako jest, onda
o.k. ..ako nije, jedan će loše proći…garant.

New Report

Close