‘Onaj tko misli da se suše i poplave više neće ponoviti, ljuto se vara’

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 13:50

U društvu predsjednika u Gudovcu je bio i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina

Onaj tko misli da su ovogodišnje suše i prošlogodišnje poplave nešto što se više neće ponoviti, ljuto se vara. Ako Hrvatska već danas ne počne misliti o tome i ako ne počne graditi infrastrukturu za navodnjavanje, ako ne izgradi sustav osiguranja od različitih elementarnih nepogoda, poljoprivreda će imati ozbiljne probleme, a s poljoprivredom i cijelo hrvatsko društvo − poručio predsjednik Ivo Josipović svečano otvarajući u Gudovcu pokraj Bjelovara jubilarni 20. jesenski međunarodni bjelovarski sajam.

U društvu predsjednika bio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je, čestitajući organizatorima na dobro obavljenom poslu, kazao da je gudovački sajam u svemu dostigao konkurentske manifestacije u Radgoni, Novom Sadu i Veroni. Osvrćući se na aktualnu problematiku u poljoprivredi Jakovina je naglasio kako ova Vlada ima viziju i strategiju kako zaustaviti negativne trendove u poljoprivredi te istu tu poljoprivredu staviti na razinu koju zaslužuje kao strateška grana razvoja gospodarstva RH.

U svom jubilarnom 20. izdanju najveći sajam u Hrvatskoj okupio je oko 480 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i dvadesetak europskih zemalja koji će predstaviti na nešto više od 20.000 četvornih metara neto izložbenog prostora. Posjetitelji će tijekom tri sajamska dana moći razgledati i rekordnu državnu izložbu stoke na kojoj se ovog puta predstavlja oko 600 grla stoke iz 33 različite pasmine goveda, svinja, ovaca, koza, konja i peradi.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close