Neto dobit Solarisa 36 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2011. u 15:30

Šibenska hotelska tvrtka Solaris ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine neto dobit od 36,1 milijun kuna, što predstavlja povećanje od 15,4 milijuna kuna ili 74 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci iz financijskog izvještaja objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Rezultat poslovanja u prvih devet mjeseci 2011. proizišao je iz bržeg rasta ukupnih prihoda od povećanja ukupnih rashoda u odnosu na isto lanjsko razdoblje, napominje se u komentaru rezultata. Ukupan prihod promatranog razdoblja iznosio je 187,57 milijuna kuna, što predstavlja rast od 12,75 posto, dok su ukupni rashodi povećani za 4 posto na 151,44 milijuna kuna. U trećem pak tromjesečju prihodi su porasli 19 posto, a rashodi za 6,78 posto, pokazuju podaci iz izvješća.

Iz Solarisa ističu i kako im je dobit iz poslovne aktivnosti veća za 38,83 posto, dok je gubitak iz financijskih aktivnosti manji za 7,81 posto u prvih devet mjeseci u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

”Društvo nastoji svojim djelovanjem uskladiti troškove sa obimom poslovanja i prihodom te racionalizirati sve rashode na koje moguće djelovati. Istovremeno se konstantno investira u podizanje kvalitete usluga koje nudimo, a posebno na području novih vanpasionskih sadržaja, a sve u svrhu obogaćivanja ponude turističkog naselja”, navodi se u izvješću.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close