MUP istražuje Šelebajeve optužbe protiv Grbića

Unutarnja kontrola Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) istražuje optužbe protiv glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića kojega je u otvorenom pismu ministru Tomislavu Karamarku poduzetnik Vladimir Šelebaj Sallier optužio za zlouporabu policijskog sustava.

U MUP-u su potvrdili da su zaprimili Šelebajevo pismo te da policijska unutarnja kontrola provjerava tvrdnje koje su u njemu iznesene. “Pismo je zaprimljeno jučer, uključena je unutarnja kontrola i krajem tjedna očekuju se rezultati”, rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Dodao je da navode iz pisma sada ne želi komentirati, ali da će javnost izvijestiti o rezultatima unutarnje kontrole kada ona bude dovršena.

U pismu Karamarku, u kojem je naveo da će o svemu obavijestiti medije, vladu, USKOK, francusko veleposlanstvo i delegaciju EU-a u Hrvatskoj, Šelebaj tvrdi da ravnatelj policije, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom suprugom, HTV-ovom novinarkom i urednicom Dijanom Čuljak Šelebaj, sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu.

Šelebaj tvrdi da je Grbić, na nagovor Dijane Čuljak Šelebaj, iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanog zajedničkog stana. Navodi da je bez osnova i mimo uobičajene procedure pozivan na razgovore u policiju te da su policijski službenici, među ostalim, bez potrebe pretraživali njegove nekretnine u Zadru. U takvim policijskim postupcima Šelebaj vidi tešku zlouporabu sustava, a u pismu iznosi i sumnju da ga se prati i prisluškuje.

Policijska unutarnja kontrola istraživala je ravnatelja policije i nakon optužbi Damira Polančeca da je Grbić članovima HDZ-a sugerirao da podnose anonimne kaznene prijave protiv oporbenih političara. U tom je postupku s ravnatelja policije otklonjena bilo kakva sumnja. Unutarnji nadzor u tom je slučaju trajao tjedan dana, policijski su istražitelji obavili razgovor sa Grbićem, a pregledan je i niz dokumenata te službenih bilješki.

(Hina/pd)

Komentari (4)
 • diddy
  diddy 18:51 9.9.2011.

  OPET CENZURA!!!!!!!BELJE!!!!!!!PEYO I ING.ZANIMLJIVO KAKO GODINE RASTU S NEPUNIH 18 NA 19,PA KAJ SAM JA VESLO SISO.OCJENE ME NE ZANIMAJU,SAMO POSTENI KES.IMA JOS VOJSKE NA FORUMU KAJ CE VAS RASKRINKAT,NISAM JA SAM,IMA JOS SVJEDOKA!!!BELJE CENZURA!!!!!!!!PEYO, ING,A OTKRIVAJU SE JEDAN ZA DRUGIM

 • diddy
  diddy 17:40 9.9.2011.

  POSTOVANI ING KAKO VI KOMENTIRATE MOJU PRUKU A DA JE NISTE NI VIDJELI!!!!!!DA NISTE KOJIM SLUCAJEM VIDOVITI!!!!!!!1FORUM BELJE!!!
  DRAGI ING MENE TUDA ZARADA NIKAD NIJE ZANIMALA!!!!!!!!!!!AL NE VOLIM LAŽ!!!!!!!!!!!

 • diddy
  diddy 17:16 9.9.2011.

  POSTOVANI ING KAKO VI KOMENTIRATE MOJU PRUKU A DA JE NISTE NI VIDJELI!!!!!!DA NISTE KOJIM SLUCAJEM VIDOVITI!!!!!!!1

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!