Hrvatska je dobila prvu Michelinovu zvjezdicu, a ona ide u …

Autor: Marija Crnjak , 01. veljača 2017. u 18:30
Foto: www.monte.hr

“Kreativna i koji put teatralna, njihova kuhinja također iznenađuje, uz korištenje modernih tehnika kako bi stvorili lijepo prezentirana, ukusna jela”, piše u vodiču.

Restoran Monte u Rovinju prvi je dobitnik prestižne Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, objavio je upravo ovaj svjetski gastrovodič, a potvrdili u Ministarstvu turizma.

Strogi Michelinovi inspektori u svom su vodiču pohvalili vrhunske namirnice Restorana Monte, te njihova jela istančana okusa pripremljena po visokim standardima. Monte su proglasili kul i romantičnim mjestom čije je moderno uređenje u kontrastu sa starim gradom u čijim se uličicama skrio. "Kreativna i koji put teatralna, njihova kuhinja također iznenađuje, uz korištenje modernih tehnika kako bi stvorili lijepo prezentirana, ukusna jela", piše u vodiču koji je restoranu Monte dao prvu zvjezdicu, uz napomenu da imaju posebno zanimljivu vinsku listu.

„Ponosni smo što je Michelin ocijenio da su naši restorani vrijedni preporuke, a posebno je zadovoljstvo što je jedan naš restoran dobio zvjezdicu, što je najveće priznanje našoj gastronomskoj sceni, ali i turizmu općenito. Dodjela ovakvog priznanja biti će velik poticaj svima ostalima u turističkom sektoru, posebice ugostiteljima jer je to najbolji put ka međunarodnoj afirmaciji hrvatske gourmet scene.  Prednost gastro ponude Hrvatske svakako je dobavljivost svježih namirnica tijekom cijele godine te mogućnost kreiranja atraktivnih menija, ali moramo biti svjesni da je u cijelom tom procesu neophodna edukacija i ulaganje u ljude, povezivanje s kvalitetnim proizvođačima namirnica te stjecanje međunarodnog iskustva chefova“, istaknuo je ministar Cappelli te čestitao restoranima na dobivenom priznanju", izjavio je ministar Gari Cappelli.

Komentirajte prvi

New Report

Close