Otkriveno tko je u zadnji čas prodao dionice Kraša Šaranoviću

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2019. u 13:24
Foto: Pixsell / Getty Images

Što pokazuju najnoviji podaci SKDD-a o vlasničkoj strukturi Kraša.

Dva dana prije potpisivanja sporazuma o prodaji dionica Kraš ESOP-a Mesnoj industriji Braća Pivac, čime je okončano nadmetanje za prevlast u Krašu, naglo je porastao promet dionicama te kompanije na Zagrebačkoj burzi, piše tportal.

Protrgovano je gotovo 30.000 dionica (oko dva posto vlasništva), a kako je tportal pisao, količine protrgovanih dionica upućivale su na to da su među prodavateljima i osobe s liste 10 najvećih dioničara, među kojima dominiraju sadašnji i bivši menadžeri Kraša.

Najnoviji podaci SKDD-a o vlasničkoj strukturi Kraša pokazuju da je svoje dionice unovčio Darko Radišić, šesti najveći dioničar Kraša s udjelom od 0,58 posto.

Radišić je u Krašu od 1992. godine, a prošao je sve faze rukovođenja u području prodaje i marketinga, obnašajući funkcije šefa tržišta Europa, pomoćnika direktora izvoza te direktora sektora prodaje, marketinga i logistike. U razdoblju od 2004. do 2016. godine bio je član Uprave, a zadnje tri godine bavi se razvojem inozemnih tržišta, piše tportal.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Prodao Šaranoviću za 1050.. pa poslje kupio po 700-750 hehehe … ajd da vidimo jel HANFA radi svoj posao kao i obično ? pa da oplete ekipu po prstima za povlaštene informacije koje su imali :))

Nadam se da ce po svi na kraju dobiti po zasluzi. Ionako ce brdo love od radnickih udjelnicara otici na aute i gluposti. Rijetki ce reinvestirati u neš pametno. Ne nužno na ZSE

Još jedan “neobaviješten” uz Vidakovićku: https://net.hr/danas/hrvatska/ovaj-covjek-je-jednim-klikom-zaradio-91-milijuna-kuna-u-zadnji-cas-je-prodao-dionice-krasa-srpskom-poduzetniku/

New Report

Close