Najveći pad eurodizela ove godine, benzin na nekim crpkama ispod 9 kuna

Autor: Poslovni.hr , 20. listopad 2015. u 09:40
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cijena eurodizela pala je najviše u ovoj godini.

Cijena eurodizela pala je najviše u ovoj godini. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra ove vrste goriva u utorak je jeftinija za 26 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,36 do 8,39 kuna, ovisno o kompaniji. To je ujedno i najniža cijena eurodizela u posljednjih sedam tjedana.

Litra eurosupera 95 u utorak je pala za oko 22 lipe, što je najveći pad od prvog dana rujna. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 9,00 do 9,03, ovisno o kompaniji, što je ujedno najniža cijena u posljednjih sedam tjedana.

Plinski centar Zagreb prodaje ga za 8,90 kuna. No u utorak je Ina napravila zanimljiv potez. Naime, spustila je cijenu benzina za dodatnu lipu i probila psihološku granicu od 9 kuna. Sada ga prodaje za 8,99 kuna. Do sada su primjerice Ina i Tifon na najvećem dijelu svojih postaja imali istu cijenu eurosupera, što se očekivalo i sada, no Ina je čini se odlučila napraviti korak naprijed. Hoće li u idućim danima prilagoditi cijenu ostalima i „dodati“ tu jednu lipu, ostaje vidjeti.

Vozači koji koriste autoplin također imaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, nakon devet tjedana, cijena litre ove vrste goriva u utorak je pala i to za oko 6 lipa lipa i na velikoj većini postaja prodaje se za 4,03 kuna.

Kako nam poručuju iz naftnih kompanija, jeftinije gorivo u Hrvatskoj posljedica je pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 5,0 i 6,2 posto u odnosu na prethodni tjedan te pada tečaja dolara prema kuni za oko 1,6 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close