Moguća zamjena švicaraca za eure

Autor: Ana Blašković , 02. listopad 2012. u 12:00
Mogućnost konverzije kreditne valute klijentima bi trebala olakšati otplatu/PXL

Prilikom konverzije klijent može zadržati postojeću kamatnu stopu

Erste banka omogućila je svojim klijentima, koji otplaćuju kredite vezane uz švicarski franak, konverziju u kredite vezane uz euro. Prilikom zamjene valute klijent može zadržati postojeću kamatnu stopu, a jedini uvjet je da ona ne može biti manja od najmanje kamate koju je banka interno odredila.

Za stambene kredite to iznosi 4,7 posto, adaptacijske 6 posto, a najniža cijena hipotekarnih i konsolidacijskih kredita "Iz minusa u plus" ne može biti niža od 8 posto. Oni klijenti čija je kamatna stopa niža od minimalne dopuštene također mogu prebaciti svoj kredit u eurski, no tada će plaćati najnižu moguću što za njih znači višu kamatu. Erste je inače i dosad omogućavao konverziju kredita iz švicarske valute u eure, no kamatna stopa za stambene kredite dosad je iznosila 5,9 posto te za adaptacijske 6,75 posto, a konsolidacijski su zadržavali istu kamatu. Prilikom konverzije kredita banka ne naplaćuje posebnu naknadu, no to ne znači da taj potez klijent neće platiti jer ugovaranje svih mjera mijenjanja ugovora o kreditu zahtijevaju sklapanje aneksa i trošak solemnizacije kod javnog bilježnika. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

OSOBNO BOJKOTIRAM ŠVICARSKE PROIZVODE IAKO ZNAM DA ŠVICARCI NISU KRIVI …
MALI JE TO DOPRINOS ALI ETO NA TAJ SIMBOLIČAN NAČIN ŠALJEM PORUKU ŠVICARSKOJ CENTRALNOJ BANCI 🙂
BAGRA SE BEZOČNO OBOGATILA I NA MOM NEZNANJU STJEČU BOGATSTVO AL SANJAM DAN DA SAM SLOBODAN ČOVJEK
90% KLIJENATA NIJE SVJESNO U ŠTO SE UPUŠTALO KAD SE ZADUŽIVALO U CHF JEDNAKO KAO I KOD LIHVARA NA LETCIMA SA TRAMVAJSKIH STANICA SAMO bohi i NJEMU SLIČNI TO BOLJE OBJASNE

New Report

Close