Dobit J&T banke 530 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 01. svibanj 2016. u 22:00
J&T vlasnica je Vaba banke/M. J./PIXSELL

Na lanjski rast najviše utjecao rast depozita za 14 posto na 34 milijarde kuna.

J&T Banka, jedna od najznačajnijih privatnih banaka u Češkoj i vlasnica varaždinske Vaba banke, prema revidiranim rezultatima zaključila je prošlu godinu s bilancom od 43,7 milijardi kuna, a što je 16 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Dobit nakon oporezivanja za navedeno razdoblje dosegla je 530 milijuna kuna. Kako stoji u priopćenju, zahvaljujući kvalitetnom upravljanju depozitima, na rast bilance i dobiti najviše je utjecao rast depozita klijenata, a koji su na kraju godine dosegli 34,4 milijarde kuna odnosno 14 posto više nego godinu dana ranije. "Zahvaljujući kvalitetnom upravljanju depozitima klijenata, s obzirom na njihov iznos i optimalnu vremensku strukturu, u odnosu na godinu dana ranije porastao je i kreditni portfelj te dosegnuo granicu od 21,1 milijardi kuna odnosno ostvario porast od 5 posto", dodaje se u prioćenjuu objavljenom u petak.

Banka je iskazala značajan višak likvidnosti, te će ga tijekom ove godine nastojati maksimalno iskoristiti te optimizirati ukupan iznos bilance. Nakon uspješne prve emisije u 2014. godini, banka je izdala još dvije emisije vrijednosnih papira s obnavljajućim rokom dospijeća. Prospekt emisije u češkim krunama u ukupnoj nominalnoj vrijednosti od jedne milijarde kruna odobren je u rujnu prošle godine te je već krajem godine s 83 posto rasprodan, dodaje se u priopćenju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close