Bitcoin se istopio za 443 milijarde dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 11. rujan 2018. u 15:00
Cijena na 6289 dolara/FOTOLIA

Bloombergov indeks najvažnijih kriptovaluta na najnižoj razini u 10 mjeseci.

Medvjeđe tržište kriptovaluta dosegnulo je najnižu razinu u 10 mjeseci, predvođeno padom najvećeg rivala bitcoina.

Vrijednost ethera krajem prošlog tjedna srušila se 9,5 posto dok se istovremeno vrijednost bitcoina snizila 2,5 posto. K tome, Bloombergov indeks koji prati kretanje najvažnijih svjetskih kriptovaluta oslabio je 4,5 posto i na najnižoj je razini od sredine lanjskog studenog.

Cijena bitcoina u ponedjeljak se blago oporavila oko 0,9 posto na 6289 dolara. Međutim, u odnosu na siječanj kada je tržišna vrijednost bitcoina dosegla 640 milijardi dolara, trenutno iznosi svega 197 milijardi dolara.

Cijena kriptovaluta na tjednoj razini pada pet tjedana od njih šest zbog zabrinutosti da će šire prihvaćanje digitalnih valuta trajati duže nego što se pretpostavljalo.

Te su špekulacije dobile svoju djelomičnu potvrdu tijekom vikenda u odluci američke Komisije za burze i vrijednosnice da privremeno obustavi trgovanje s dvije vrijednosnice povezane s kriptovalutama.

"Privremena obustava dovela je do inicijalne negativne reakcije. No, to je još jedna prepreka koju tržište mora preskočiti", izjavio je za Bloomberg Ryan Rabaglia, voditelj trgovanja u hongkonškoj tvrtki Octagon Strategy. Vrijednost ethera brže pada od bitcoina zbog pretpostavke da startupi koji su izdali kriprovalute putem ICO-a ubrzano prodaju ether kako bi došli do novca za poslovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close