AZ fond kupio četiri posto Atlantic grupe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. svibanj 2016. u 13:49
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu iz drugog stupa štedi više od 600.000 hrvatskih zaposlenika.

AZ obvezni mirovinski fond uložio je 108 milijuna kuna u kupnju gotovo 4 posto tvrtke Atlantic Grupa, povećavši svoj vlasnički udio iznad 8 posto te time postao jedan od najvećih institucionalnih investitora u toj kompaniji, izvijestili su u ponedjeljak iz tog fonda.

AZ obvezni mirovinski fond je 13. svibnja realizirao kupnju gotovo 4 posto dionica tvrtke Atlantic Grupa, a ukupna vrijednost transakcije iznosila je 108 milijuna kuna, navodi se u priopćenju. Tim ulaganjem, AZ je povećao svoj udio u kompaniji na 8,4 posto i time dodatno povećao izloženost portfelja odabranim kvalitetnim domaćim društvima, kaže se u priopćenju.

Komentirajući ovo ulaganje, u AZ-u su istaknuli da ulaganje u domaće tvrtke, u kojima prepoznaju kvalitetan management i dugoročno postavljenu strategiju razvoja i rasta, predstavlja jednu od odrednica njihove investicijske politike. Također su naglasili da bez obzira na podatke o nelikvidnosti domaćeg tržišta kapitala, ta transakcija pokazuje da ipak postoji visoka razina likvidnosti za odabrana ulaganja.

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem koja je premašila 30 milijardi kuna, AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima.

U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu iz drugog stupa štedi više od 600.000 hrvatskih zaposlenika, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close