Adriatic Slovenica ušla na hrvatsko tržište

Autor: Božica Babić , 30. rujan 2015. u 18:20
Društvo je na hrvatskom tržištu prisutno od 2008./Thinkstock

Društvo je na hrvatskom tržištu prisutno od 2008. kroz povezanu tvrtku KD životno osiguranje.

Adriatic Slovenica d.d. Podružnica Zagreb, nova je članica Hrvatskog ureda za osiguranje, a prava i obveze iz tog članstva tom društvu počinju teći od 1. listopada 2015. godine.

Adriatic Slovenica ima sjedište u Kopru, drugo je najveće osigurateljno društvo na slovenskom tržištu, u vlasništvu je KD Grupe.  Društvo je na hrvatskom tržištu prisutno od 2008. kroz povezanu tvrtku KD životno osiguranje.  
Tržišni regulator, HANFA još je u ožujku ove godine odobrila društvu Adriatic Slovenica (AS) osnivanje Podružnice sa sjedištem u Zagrebu.

AS će na hrvatskom tržištu nuditi uslugu ugovaranja polica obveznih autoosiguranja i to primarno koristeći on-line kao prodajni kanal.

Hrvatski ured za osiguranje kao udruženje društava za osiguranje i reosiguranje u RH sada ima ukupno 20 članova. Jedna od uloga Hrvatskog ureda za osiguranje je i provedba aktivnosti u cilju promicanja zajedničkih interesa društava za osiguranje i društava za reosiguranje s jasnom namjerom jačanja strukovne povezanosti, te promicanja svjesnosti o važnosti djelatnosti osiguranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close