5 najtraženijih poslova budućnosti

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2015. u 08:58
Foto: Thinkstock

Poslovi koji su se tražili prije godinu ili dvije sada više nisu toliko popularni, dok su s druge strane, poslovi za koje nije postojao interes do nedavno, preuzeli fokus na tržištu rada.

Tržište rada neprekidno se mijenja. Poslovi koji su se tražili prije godinu ili dvije sada više nisu toliko popularni, dok su s druge strane, poslovi za koje nije postojao interes do nedavno, preuzeli fokus na tržištu rada. Moramo imati na umu da se sve manje mladih pojavljuje na tržištu rada što ostalima povećava šanse za zaposlenjem. U nastavku donosimo najbolje poslove budućnosti.

1. Stomatološki asistent

Otvara se sve više stomatoloških ordinacija pa se tako ukazuje potreba za asistentima koji su vrlo bitan faktor u dentalnoj medicini. Stomatološki asistenti zadužen je za sterilizaciju i dezinfekciju instrumenata i opreme a tijekom stomatoloških zahvata, asistent dohvaća instrumente i materijale za stomatologe i držati pacijenta usta suha i čista. Zapošljavanja u ovom segmentu očekuje se da će rasti 29 posto u idućih nekoliko godina.

2. Logopedi

Logopedi su sve više potrebni kako bi riješili probleme pacijenata s poteškoćama u govoru. Česta je pojava da djeca u ranoj dobi ne mogu izgovoriti pojedino slovo ili mucaju što se može ispraviti ako se sa problemom suoči na vrijeme.

3. Stručnjak za mobilne aplikacije

Zašto se baviti mobilnim aplikacijama? Samo bacite pogled na svoj mobitel i dobit ćete odgovor. Potražnja za njima svakodnevno raste a prema nekim podacima preko 70 posto organizacija uvodi neki oblik mobilne strategije i trebaju ljude koji će mi taj posao obavit.

4. Stručnjaci za njegu kože

Stručnjaci za njegu kože licencirani su dermatolozi koji pružaju usluge njege kože lica i tijela. Obično zahtijeva stručno osposobljavanje ali je iskustvo u ovom poslu izrazito bitno. Većina programa certificiranja mogu se završiti u roku godine dana. Znanja koje osoba nakon tečaja stekne omogućava mu obavljanje različitih poslova. Od masaže lica i tijela, body wrapping i spa tretmana do vršenja depilacije i manikure. Očekivani rast u ovom segmentu je 34 posto u nadolazećim godinama.

5. Medicinska sestra

Ovo područje rada ionako je veliko, a naznake su da će još rasti. U narednih deset godina trebalo bi se otvoriti još pola milijuna radnih mjesta za medicinske sestre, zbog sve većeg broja pacijenata koji trebaju njegu njegu u ambulantama, bolnicama i domovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close