“Razvalite” ovih 5 pitanja na razgovoru za posao

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2014. u 12:26
Foto: Thinkstock

Ako je pred vama razgovor za posao, važno je dobro se pripremiti kako vas postavljenja pitanja ne bi izbacila iz takta.

Ako je pred vama razgovor za posao, važno je dobro se pripremiti kako vas postavljenja pitanja ne bi izbacila iz takta. 

Prvi dojam vrlo često je presudan, a ako se pravim odgovorima predstavite na pravi način, toliko željeni posao mogao bi vam biti nadohvat ruke.

Pogledajte kako odgovoriti na ovih pet pitanja, prema pisanju Inc.com-a:

1. Koja je vaša najveća snaga i slabost?
Na ovo pitanje odgovorite iskreno, ali odaberite najmanju slabost i umjerenu snagu. Npr., ako kažete da više volite stvari raditi "jednu po jednu" nego multitasking, to je "slabost" koja se tolerira.

2. Što predstavljaju ove "rupe" u vašem životopisu?
Kako ekonomska situacija u Hrvatskoj ne cvate, nije toliko čudno da ste možda neko vrijeme bili bez posla. Na razgovoru za posao objasnite da ste imali problema pri traženju posla, nije to nikakva sramota.

3. Ispričajte nam vic.
Ovo je u posljednje vrijeme vrlo popularno pitanje u razgovorima za posao, tako da bi uvijek "u pričuvi" trebali imati pokoji vic. No ipak, izbjegavajte neprimjerene šale.

4. Kako bi vas vaši prijatelji opisali?
Najbolji način da ovo saznate je da pitanje postavite na nekoj društvenoj mreži, npr na Facebooku. Izaberite odgovore koji bi dobro funkcionirali u radnom okruženju, poput "pouzdan" i "radišan". 

5. Gdje se vidite za pet godina?
Kako vas tvrtka vjerojatno planira angažirati na duže vrijeme, ovim trik-pitanjem želi provjeriti jeste li vi prava osoba za njih. Stoga istražite svoje buduće planove kako bi mogućem poslodavcu dali valjane odgovore.

Komentirajte prvi

New Report

Close