Preuzmite rizik bez rizika!

Autor: Poslovni dnevnik , 19. siječanj 2015. u 11:22
Thinkstock

Velike životne odluke, kako u osobnom tako i u poslovnom životu nose sa sobom cijeli niz rizika.

Velike životne odluke, kako u osobnom tako i u poslovnom životu nose sa sobom cijeli niz rizika.

Ništa u životu nije sigurno, a poglavito kada donosite poslovne odluke čiji je ishod neizvjesna. U poslovnom okruženju to je čest slučaj i malo tko od onih koji se bave biznisom može se pohvaliti da je u životu uspio bez riskiranja ili u nekim trenutcima čak i kockanja. Mudra izreka, koja postoji valjda otkako je i čovjeka, kaže: “Tko ne riskira, taj ne profitira!“

Bilo da tek započinjete s poslovnim putem ili ste već odavno na njemu, uspješno svladavanje prepreka ključno je da bi ste došli do tamo gdje želite doći – do vašeg poslovnog uspjeha.

Naravno, vaš cilj, nakon što osmislite poslovni plan i ciljeve, jest završiti u plusu. No, jeste li prilikom donošenja odluka razmišljali kako ćete rješavati probleme "po putu" kako vaš mukotrpan rad ne bi rezultirao totalnim financijskim neuspjehom ili zanemarivom zaradom? Možemo li se doista vaditi na "bad luck" tijekom realizacije naših poslovnih planova?

Vaše znanje ne mora biti upitno – možete biti u potpunosti sigurni u ono što želite napraviti, no onda se može dogoditi da vas na putu dočekaju prepreke ili puno drugačije okolnosti u kojima ćete morati projekt dogurati do kraja. Rizike uspješno možete pretvoriti u vaše prednosti ako ste se dobro pripremili, ako ste prije nego ste krenuli u realizaciju nekog projekta dobro promislili što  želite.

Krucijalno je imati na stolu sve parametre za realizaciju projekta, no isto tako je krucijalno steći vještine kako bi znali reagirati u slučaju ako i kada se dogode stvari za koje niste mislili da vam se mogu dogoditi.

Upravo zbog svega navedenoga potrebno je doznati apsolutno sve o upravljanju poslovnim rizicima koji će se prije ili kasnije tijekom poslovnog puta pojaviti.

Seminar KAKO UČINKOVITO UPRAVLJATI POSLOVNIM RIZICIMA uvest će vas u svijet rizika i naučiti vas kako se s njima uspješno nositi. Seminar je namijenjen direktorima, vlasnicima tvrtki, djelatnicima i voditeljima procesa, odjela i projekata.

Sve informacije o programu i prijavama doznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close