Kako prodati stan za nekoliko tisuća eura više

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2016. u 11:50
Foto: Thinkstock

Odlučite li prodati stan, čak i kad ste u stisci s vremenom, isplati se neke stvari ‘ušminkati’ jer je gotovo sigurno da ćete tako postići bolju cijenu.

Kako biste vrijednost stana povećali za 5.000 do 10.000 eura budite spremni uložiti u njegovo sređivanje oko 2.000 eura.

Sređivanje nekretnine najbolje je podijeliti na faze, s tim da se u početnim fazama trebaju obaviti oni krupniji zahvati.

Prva faza – pobrinite se da imate sve potrebne dokumente

Budućim vlasnicima jedno je od važnijih pitanja je li vlasništvo čisto te je li stan uredno legaliziran. Pripremite sve potrebne dokumente, uredno ih posložite i predočite kupcu kako ne bi stekao dojam da nešto 'muljate' što će otjerati i najzainteresiranijeg kupca.

Druga faza – iznesite iz stana nepotreban namještaj i ostale predmete

Kupac želi steći dojam kako bi izgledao njegov budući dom pa nije dobro da mu pri tome smetaju suvišni komadi vašeg starog namještana, uspomene s davno zaboravljenih putovanja, knjige s kojima niste znali gdje bi pa skupljaju prašinu. Pročistite sve, ravne i nenatrpane površine odaju puno bolji dojam nego prenatrpani stan.

Treća faza – krečenje

Jednom ispražnjenom stanu treba vratiti stari sjaj i okrečiti ga. Krečenje nije mala investicija, ali dojam novog, čistog i urednog sigurno će povećati vaše šanse u pregovorima za bolju cijenu stana.

Četvrta faza – sitni popravci

Ne zaboravite popraviti slavinu koja curi ili šteker koji je malo iskočio iz zida. Bolje pričvrstite i onaj držač za ručnike koji se malo olabavio, ukratko otklonite sve sitne nedostatke koji bi mogli pokvariti ukupni dojam.

 

Ako ste prošli sve ove faze, vaš stan je spreman za prodaju. To znači, piše portal Halo nekretnine, da ćete za njega moći izvući maksimalnu cijenu, ali ipak nemojte očekivati čuda, jer to nije jedino što utječe na cijenu. Cijenu stana, pored njegovog izgleda, određuje i grad u kojem se nalazi, okruženje, lokacija, kat, a zatim i uređenost i izgled cijele zgrade.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close