6 znakova koji pokazuju da nikada nećete dobiti povišicu

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2016. u 10:11
Foto: Thinkstock

Financijski savjetnici slažu se da će vam ovi savjeti pomoći ako želite bolje zarađivati.

Vaša sadašnja plaća ima veliki utjecaj na vaš budući život. Financijski savjetnici slažu se da morate ispregovarati najbolju plaću koju si trenutačno možete osigurati kako bi vam u budućnosti bilo lakše. Ako se podcjenjujete, vaša karijera, a samim time i vaše financije neće napredovati, piše Express.hr. 

Kako bi dobili ponudu koju tražite, stručnjaci savjetuju da se klonite ovih uobičajenih zamki u koje je vrlo lako upasti. 

Ne tražite povišicu

Prema CareerBuilder istraživanju, nevjerojatnih 56 posto radnika nikada nije tražilo povišicu. Također, vjerojatnije je da će muškarci tražiti povišicu nego žene. Isto je istraživanje pokazalo da će dvije trećine radnika, od onih koji zatraže, dobiti povišicu, a stopa uspjeha je jednaka kod muškaraca i žena. 

Ne možete sjediti i očekivati da će vam povišica ili bonus pasti u krilo. Čak i ako vaš šef primjećuje vaš trud i učinkovitost, on ili ona vam neće nužno platiti više. Morate biti proaktivni i tražiti ono što želite. 

Tražite povišicu prerano

Mlađi ljudi su nauči na drugačiji sistem rada od starijih. Oni vjeruju da zaslužuju promaknuće svake dvije godine, bez obzira na kvalitetu rada. Takav mentalitet može skupo stajati kompanije. 

Sophia Amoruso, koja je sama sagradila tvrtku koja danas vrijedi preko 100 milijuna dolara, kaže kako bi prije nego zatražimo povišicu ili promaknuće trebali sagraditi dobre temelje za to. 

Niste došli spremni na razgovor

Kada zatražite povišicu ne možete jednostavno reći "želim povišicu". Morate imati argumente koji podržavaju vaš zahtjev, istaknuti svoja postignuća, vještine i iskustvo kako bi opravdali ono što tražite. 

Također, morate imati na umu raspon plaće za nekoga s vašim iskustvom. 

Ostale razloge pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close