5 stvari koje izazivaju najveći stres na poslu

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2015. u 11:03
Foto: Thinkstock

Postavljanje prioriteta može biti ključ vaše poslovne karijere.

Stres na poslu vrlo je često velika blokada produktivnosti, a najnovije Wrikeovo istraživanje koje prenosi Business Insider pokazuje upravo najčešćih 5 stvari koje izazivaju stres na radnom mjestu:

1. Nedostatak informacija
Ako imate dovoljno energije i vremena, no koči vas nedostatak informacija od drugih osoba, to može biti jako frustrirajuće. Zbog toga je vrlo bitno uskladiti poslovni tim.

2. Problemi s prioritetima
Postavljanje prioriteta može biti ključ vaše poslovne karijere. Svaki dan sve je više posla, a ovisno o tome kako posložimo prioritete, tako će rasti (ili padati) kvaliteta obavljenih zadataka.

3. Nerealni ciljevi
Nerealni ciljevi vrlo su često posljedica nedovoljne ili loše komunikacije među zaposlenicima. Provjerite jeste li jasno iskomunicirali sa nadređenima je li moguće ostvariti nešto u zadanim rokovima.

4. Rokovi se stalno mijenjaju
Tehnologija i tržišta u brzom su pokretu, a to često dovodi do promjene rokova za izvođenje zadataka. Umjesto da vam to čini stres, naučite živjeti s takvim promjenama.

5. Šefovi
Iako radnici često očekuju od šefova da im budu vječiti oslonac, zaboravlja se da su i nadređeni samo ljudi sa svim svojim manama i vrlinama. U odnosu sa šefovima vrlo je važna – komunikacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close