5 laganih trikova kako učinkovito raditi, ali se i zabaviti

Autor: Zvonimir Varga , 03. listopad 2014. u 14:53
Foto: Thinkstock

Najvažnije je unutar radnog vremena pronaći način kako u isto vrijeme biti opušten i produktivan.

Kako ne bi svakoga dana na posao odlazili s "grčem u želucu", postoje mali jednostavni trikovi koji će vam unutar radnog vremena pružiti odmak od napornog posla, ali vas u isto vrijeme učiniti produktivnijim i kreativnijim.

Na poslu je najbitnije pronaći način kako u isto vrijeme biti opušten i produktivan. Ključ je naravno u psihofizičkoj snazi, a put do nje ponekad može biti u malim stvarima:

1. Ne gledajte često na sat
Ak od samog dolaska na posao neprekidno gledate na sat i čekate da što prije prođe vrijeme, samo ćete ga usporiti. Umjesto da gledate na sat, usredotočite se na radne zadatke i kreacijom pobijedite vrijeme.

2. Nađite ono lijepo u poslu
Svaki posao ima dva lica, kao uostalom i sve drugo u životu. Ako ćete biti koncentrirani na negativne strane posla, mogli bi potonuti, a to nije dobro: niti za vas, niti za vaš posao, a samim tim niti za okruženje u kojem djelujete.

3. Pronađite vrijeme za sebe
Unutar radnog vremena i napornih radnih zadataka, uvijek se može pronaći nešto vremena za sebe i svoje potrebe. Pauze možete iskoristiti za male ugodne razgovore s kolegama, a nikako ne izbjegavajte pauzu za ručak kako bi se opustili i napunili baterije za nastavak radnog dana.

4. Krećite se
Ako nekoliko sati neprestano sjedite i gledate u monitor, zamor na psihičkoj i fizičkoj bazi biti će golem. Zbog toga je važno protegnuti se, a po potrebi i – prošetati. Kratko razgibavanje svakih sat vremena poboljšat će vam cirkulaciju, a nakon što napravite koji korak razbistrit će vam se glava i otvoriti nove ideje.

5. Planirajte vrijeme nakon posla
Biti će vam lakše raditi ako znate da vas nakon posla čeka aktivnost koju jako volite. To može biti badminton, odlazak u kino ili obično druženje s prijateljima. Sama pomisao da nakon odlaska iz ureda slijede trenuci uživanja potaknuti će vas da ubacite u brzinu više.

Komentirajte prvi

New Report

Close