3 pogreške koje mogu uništiti vašu reputaciju na poslu

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2015. u 15:34
Thinkstock

Svi na poslu rade pogreške. Međutim, postoje pogreške i “pogreške”.

Svi na poslu rade pogreške. Kolege će se sigurno buniti ako napraviti pogrešan izračun ili lošu prezentaciju, ali s vremenom će to vjerojatno biti zaboravljeno. Međutim, postoje pogreške i "pogreške". Drugim riječima, pojedini krivi potezi mogu vas koštati karijere i profesionalne reputacije. Poslovni portal Inc.com izdvojio je tri takve ogromne pogreške. Izbjegavajte ih po svaku cijenu!

Preuzeli ste zaslugu za tuđi rad.

Ljudi znaju biti otpušteni i za manje. Prije nego što pripišete sebi zasluge za neki uspjeh zapitajte se koju ste ulogu odigrali u projektu i je li logično da sebe istaknete u prvi plan. Zapravo, možda je najbolje da se uopće ne zamarate mišlju o preuzimanju zasluga. Neka vaš rad i rezutati govore za sebe.

Prikrili ste svoju veliku pogrešku

Prije ili kasnije, sve se sazna, stoga uopće ne pokušavajte prikrivati kardinalne pogreške. Stavljanjem stvari "pod tepih" samo stvarate tempiranu bombu koja će jednoga dana eksplodirati i sasvim sigurno ugroziti vašu reputaciju na radnom mjestu. Također, što ste se više trudili da prikrijete svoj propust, vaši suradnici će vas više prezirati kada istina u konačnici izađe na vidjelo.

Redovito zaostajete s obvezama i zadacima

Jedna je stvar imati loš dan, a sasvim druga kada konstantno kasnite s rokovima i ne uspijevate obaviti radne zadatke. Učestali propusti ne bacaju loše svjetlo samo na vas već i na vaš tim, odnosno odjel. Ako ste loše obavili nekoliko zadataka u nizu, pokušajte to kompenzirati ulaganjem većeg truda na sljedećim projektima.

Komentirajte prvi

New Report

Close