3 navike Warrena Buffeta koje pokazuju put do uspjeha

Foto: Reuters Foto: Reuters

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele biti uspješni trebali naučiti.

Warren Buffet prošao je težak put kako bi od dječaka koji je sa sedam godina prodavao boce Coca Cole na ulici postao četvrti najbogatiji čovjek na svijetu. Plaća mu iznosi 100.000 dolara mjesečno, a bogatstvo mu se procjenjuje na gotovo 87 milijardi dolara.

Sve što je postigao, postigao je navikama koje bi svi koji žele biti uspješni trebali naučiti. Ovo su, prema pisanju Timea, neke od njih:

1. Nikad ne prestajte učiti
Prema riječima Charlieja Mungera sa Berkshirea, Warren Buffet usmjerio je svoje aktivnosti na par stvari, uz maksimalnu usredotočenost na njih. Radeći tako 50 godina, postao je ekspert u tim stvarima, baš kao što je primjerice Roger Federer majstor u tenisu. Drugim riječima, Buffet je shvatio u čemu je dobar i konstantno radio na tome usvajajući nova znanja.

2. Ključ je strpljenje
U biznisu, ali i u mnogim drugim stvarima, strpljenje je važan, ako ne i presudni faktor. Buffet je znao kada treba čekati, iako je vrlo lako mogao popustiti pritisku i "stisnuti obarač". No umjesto ishitrene odluke, "sjeo" je i čekao bolju ponudu koja je naposljetku i došla. Strpljenje vrlo često znači - korak naprijed.

3. Odajte priznanje svojim kolegama
Svaki uspješan poduzetnik nije uspio sam. Uvijek su tu bili drugi uspješni kolege, radnici ili poslovni partneri koji su odradili svoj dio posla. Ako želite pratiti tragove Warrena Buffeta, nikad ne zaboravite zahvaliti ili nagraditi ljude koji su vam pomogli na vašem putu do uspjeha.

Komentari (3)
 • verdi
  verdi 23:29 11.1.2018.

  danas čitam da je rekao za kripto valute da su u banani. bumo vidli ali nebi me čudilo da to bude slijedeća kriza. i vremenski okvir i količina uloženog novca odgovara jednom laganom ispuhavanju balona.

 • miami
  miami 23:20 11.1.2018.

  ….preskačem sva štiva oko toga….nije vrijedno .

 • Jovan
  Jovan 20:37 11.1.2018.

  usmjerio je svoje aktivnosti na par stvari, uz maksimalnu usredotočenost na njih.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!